‘Okumak Özgürlüktür’

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği tarafından okumak özgürlüktür isimli kitap okuma yarışmasının kritiği Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleşti.

Yayınlama: 02.04.2018
727
A+
A-

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasının kritik programı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleşti. 

 

Program konuşan Uluslararası Aliya Düşünce Derneği başkanı Ahmet Sert “Gençlerimizin mutlaka her alanda daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini onların kamplar geziler birtakım etkinliklerle, okumaya teşvik edilmeleri bu gün için yapılan, birçok çalışma ve uğraştan daha fazla önem ehemmiyet arz etmektedir. Gençlerimiz için harcanan zamanın yapılan yatırımın en güzel yatırım olacağını, asla zarar edilmeyecek, pişman olunmayacak yatırımlar olacağını ifade etmek istiyorum. Sürekli Gençliğimizi aktif ve dinamik halde tutmamız ve okumaya düşünmeye yönlendirmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda Bizler uluslararası Aliya Düşünce Derneği olarak yaptığımız faaliyetler kapsamında bu çalışmalarımızı sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Her geçen gün öğrencilerimizden uluslararası Aliya Düşünce Derneğinin yapmış olduğu teşvik etmiş olduğu kitap okuma çalışmalarına teveccüh oluşmaktadır. Çünkü biz özellikle gençliğimiz ile geleceğimizi inşa etmek için çabalıyor ve gayret sarf ediyoruz” dedi.






 

SORUMLULUK ÇAĞRISIDIR

 “Aliya izzetbegoviç’in 60’lı yıllarda yazmış olduğu İslam Deklarasyonu kitabı özellikle hedefimiz Müslümanların İslamlaşması sloganımız inanmak ve mücadele etmek diye Allah’ın adıyla başladığı kitap,  ilk yazılarına bakıldığında, aslında bu kritiği yapıldığında Aliya İzzetbegoviç özellikle İslam Deklarasyonu kitabını kendini Müslüman olduğunu söyleyen Müslümanlara karşı Müslümanlara yazılmış bir Manifesto niteliğinde kitap olduğunu söylerken bir sorumluluk çağrısıdır” diyerek konuşmasını sürdüren Sert, “Müslümanları sorumlu davranmaya çağırmakla kalmayıp, eylem ve harekete gelişmekle Yeni bir dirilişle sahip olduğumuz Kıymetli İslam dini ile örtüşen uyum, tutum ve davranış biçimi ile şekillenmemizi ısrarla söyler. İslam deklarasyon kitabı tıpkı Kuranı Kerim’deki tertemiz ayetlerimiz de Rabbimizin ey iman edenler iman ediniz diye buyurduğu, ayetten ilhamını alarak yazıldığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

Kritiğe Halil İnalcık Sosyal Bilimler lisesinden Turhan Güvercin, Derya Cihangir, Turgutalp lisesinden Ahmet edip Başaran, Altın Nesil Okulu’ndan Harun Demir’in değerlendirmeleri ile devam edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş