OKYANUS KOLEJİ BAŞKENTTE

Özel İnegöl Okyanus Koleji lise öğrencileri 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. Yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma programı kapsamında Ankara’ya gittiler.

Yayınlama: 08.03.2018
889
A+
A-

Önce Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Anıtkabirde ziyaret ederek ardından Atatürk’e ait değerli eşyalarının bulunduğu müze gezilip öğrencilere bilgiler verildi. Bir sonraki durak olarak İstiklal Marşı’nın yazıldığı Tacettin Dergâhı’na giderek Mehmet Akif’in İstiklal Marşını hangi duygularla yazdığı öğrencilere hissettirildi. Yoğun duygular yaşayan öğrencilere İstiklal Marşı’nın kıtaları okutuldu ve öğrenciler kendileri oluşturdukları  “İstiklal Marşı İçin Söyle” isimli projesini gerçekleştirdi. İstiklal Marşı’nın resmen kabul edildiği birinci meclis öğrenciler ve gözetmen öğretmenler ile gezildi. Birinci meclisten sonra öğrenciler ikinci meclise de giderek gözlem yaptılar. O günün şartlarını gözeterek demokrasiyi ve milli değerlerimizi anlamaya çalıştılar.

      Öğrenciler Özel İnegöl Okyanus Koleji Konferans Salonunda 12 Mart 2018 tarihinde yapacakları 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. Yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma programı için doneler topladılar ve fotoğraf çektirdiler.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş