ONARIM VE TEMiZLiK iŞLERi 400 BiN TL’Yi BULDU

Yaklaşık bir ay önce temizlik ve onarım çalışmalarına başlanan İshakpaşa Camii, çalışmaların tamamlanmasının ardından Cuma Namazı’nda ibadete açıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, onarım ve tamir işlerinin toplam 400 bin TL’yi bulduğunu ve vatandaşlardan bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Yayınlama: 22.11.2019
459
A+
A-

Bir ay önce temizlik ve onarım çalışmalarına başlanan İshakpaşa Camii, Cuma Namazı’nda ibadete açıldı.

 

TEPEDEN TIRNAĞA CAMİMİZİN ASLİ İHTİYAÇLARINI HALLETMEYE ÇALIŞTIK








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Memiş, “Camimiz bir aydan beri kapalıydı. Kendi imkanlarımı ile İnegöl’ yakışan bir merkez cami olabilmesi için uzsun zamandır bir plan, programımız vardı. Bunu yapmak bize nasip oldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün izinleri doğrultusunda camimizde kendi imkanlarımız ile aşanında uzman olan kimselerle çalışarak” dedi.

 

AĞIR KOKU GELİYORDU

Konuşmalarını sürdüren Memiş, “Öncelikle zeminde ağır koku vardı. Camiye gelen herkes bunu söylüyordu. Halıları kaldırdıktan sonra gördük ki, 40-50 sene önce yapılmış olan döşeme çürümüş. Bu çürüme ile beraber ağır kokunun geldiğini fark ettik. Bunları temizledik. Alttan güzel bakımlarını yaptıktan sonra yine üzerine ahşap döşememizi yaptık. Halılarımızı değiştirdik. Elektrik tesisatımız mevcut sistemlerde karşılık vermiyordu. Bunları da değiştirdik. Yeni elektrik sistemimizi devreye soktuk. Bununla beraber yine camimizde orijinaline sadık kalmak kaydıyla değişiklikler yaptık” dedi.

 

ÇALIŞMALARI HERHANGİ BİR KURUM VEYA KURULUŞ YAPMADI

Bir kurum veya kuruluşun maddi harcamayı yapmadığını ve tamamen iş adamları ve vatandaşların yardımı ile onarım ve temizlik işlerinin gerçekleştirildiğini belirten Memiş, “Bunları yaparken vatandaşlar burası için herhangi bir kurumun veya kuruluşun yaptırdığı kanaatindeydiler. Hâlbuki İnegöl’deki İshakpaşa’ya gönül veren iş adamlarımızdan birkaç tanesinin ve yine çarşı esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın sahip çıkması sureti ile buradaki yapılan çalışmalara maddi imkan sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

400 BİN TL’Yİ BULDU

Memiş, çalışmaların 400 bin TL’yi bulduğunu ifade ederek, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “400 bin liraya yakın bir maliyet oldu. Bununla alakalı camimize geldikleri zaman yapılan işleri gördüklerinde buna mutlaka kani gelecektir gönülleri. Bir kısım borçlarımız hala mevcut devam ediyor. Bununla alakalı da hayırsever vatandaşlarımızdan desteklerini bekliyoruz. En güzel şekilde İnegöl’ümüze yakışan bir mabet olması için var gücümüzle çalışıyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.