Oylat’a gelen turistler köylü pazarına uğramadan gitmiyor

Oylat’a tatil için gelen turistler Oylat’ta her gün kurulan ve yöresel ürünlerin satıldığı köylü pazarına uğramadan oteller bölgesine çıkmıyor.

Yayınlama: 08.12.2018
1.129
A+
A-

Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanından İnegöl’ün meşhur oylat kaplıcalarına gelen yerli,yabancı turistler bu kışta otelleri doldurdu.

 

Bugün itibari ile yüzde yüz doluluk oranına ulaşan otellere tatil için gelen turistler, her gün kurulan köylü pazarına uğramadan oteller bölgesine gitmiyor.






 

Ihlamur,kestane,ahududu,eslma,armut,çilek,fındık,ceviz,bal gibi yöresel ürünlerin satıldığı köylü pazarına gelen turistler buradan alışveriş yapıyor.

 

Bölgede yaşayan neredeyse tüm köylülerin serbestçe tezgah açabildiği bu pazarda müşteriler her yıl gelerek alış verişlerini tamamlıyor.

 

Tatilin ardından evlerine geri dönen turistler ile tanışan köylü pazarı esnafları, turistlerin isteği doğrultusunda ürünlerini çeşitli il ve ilçelere kargoyla göndererek ticaretlerini sürdürüyor.

 

Pazar ile ilgili bilgiler veren köylü pazarı esnafı Sami Can, “Oylat Kurulduğundan beri yöre halkı bu bölgede köy ürünlerini satmaktadır. Bu yörenin insanı oylat var oldukça burada kurulan pazarda ürünlerini satacak. Bu ürünler nelerdir;  doğal ürünler, yetiştirdiğimiz ıhlamur,kestane,ahududu,eslma,armut,çilek,fındık,ceviz,bal, evde yapılan doğal reçeller mevcuttur. Buraya gelen turistlerimiz gönül rahatlığı ile buradan alış veriş yapıyorlar. İşler fena değil. Otellerin doluluk oranı yüzde yüz. Gelen pazar a da uğruyor. Müşterilerimiz buraya her yıl gelen müşteriler. Ne alacaklarını bilirler, bizde ne alacaklarını biliriz. Turistlerimiz evlerine gittiği zamanda bizleri arıyorlar. Aradıkları zaman istedikleri ürünleri de kargo yöntemi ile kendilerine gönderiyoruz” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş