Oyun oynuyor, spor yapıyor, eğleniyorum

Hacer Salih Yıldız İlkokulu’nda ayda bir yapılan; ‘Oyun oynuyor, spor yapıyor, eğleniyorum’ Projesi kapsamında öğrencilere neşeli anlar yaşıyor.

Yayınlama: 10.04.2018
852
A+
A-

Okul Müdürü Mustafa Zengin, yaptığı açıklamada “Öğrencilerimiz ve yaşıtları üzerinde okul ortamı ve sosyal hayatta yapılan gözlemlerimizde, çocukların grup oyunları oynamadıkları, ya da oyun oynamayı bilmedikleri, daha çok bireysel bilgisayar oyunlarıyla zaman geçirdikleri, bu durumun onların ruh ve beden sağlığını olumsuz yönde etkilediğinde hemfikiriz. Bu proje ile öğrencilerimize okul ortamında grup halinde, paylaşımla oyun oynama beceri ve alışkanlığı kazandırmanın yanında eğlenmelerini, oyun sürecinin zamanlamasının alışkanlık haline getirilmesini sağlamaktır. Hem okul hem de evlerinde dört duvar arasında kalan öğrencilerimizi, fiziksel etkinlikler ve çocuk oyunlarıyla spor yaptırmanın yanında aktivite içine katarak yarışmaların ve oyunların ortaklaşa yapılabileceğini, oyunlarda kazanma ve kaybetmenin olabileceğini, kazanma sevincini kaybeden arkadaşlarını üzmeden paylaşma, kaybetmeyi kabullenme ve kazanana saygı duyma anlayışı kazandırmaya, öğrencilere okul ortamını sevdirmenin yanı sıra boş zamanlarında kendilerine fayda sağlayacak oyunlar öğretmeyi amaç edinmeye yönelik bir proje bu” dedi.

 

Müdür Zengin, etkinliklerde öğrencilerin mutlu olduğu, velilerin de memnuniyetlerini dile getirdiğini belirterek, “Etkinliklerde özveriyle görev alan idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.