öZEL öĞRENCiLERE öZEL PROJE

İnegöl Yeniceköy Mahallesi Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu’nda özel ve anasınıfı öğrencileri için “Tavuk Kümesi” projesi hayata geçirildi.

Yayınlama: 27.06.2019
492
A+
A-

Proje kapsamında okulun atıl bir bölümüne tavuk kümesi yapıldı. Kümesteki tavukların bakımı ve beslemesi okul öğrencileri tarafından yapılıyor. Kümes yapıldıktan sonra 5 adet civcivle başlanılan projede şu anda yaklaşık 40’a yakın tavuk, okul içerisindeki kümeste besleniyor.

 

BAKIM VE BESLEMESİNİ ÖĞRENCİLER YAPIYOR








Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan okul müdürü Hayrettin Doğan, “Özel eğitim ve ana sınıfı öğrencilerine yönelik onları rehabilite etmek adına okulumuzun atıl bir bölümüne  kümes çalışması projemiz vardı. Projemizi,  kümesimize 5 tane civciv almak kaydıyla gerçekleştirdik. Daha sonra gerek alarak gerek burada üreterek yaklaşık 40’a yakın tavuk sayısına ulaştık. Bu tavuklarımızın bakımını ve beslemesini öğrencilerimiz üstleniyor. Öğrencilerimiz, okul içerisindeyken dersin belli bir zamanında kümese gelerek tavukların bakımını yapıp onları besliyorlar” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYORLAR

Bu projenin güzel ve eğitici bir proje olduğunu belirten okul müdürü Hayrettin Doğan,  “Öğrencilerimiz, hayvan sevgisiyle beraber paylaşmayı öğreniyorlar. Bu da öğrencilerimize hayata karşı daha olumlu bir bakış açısı kazandırıyor. Öğrencilerimiz burada sevgiyi ve paylaşmayı öğreniyor. Güzel duygularının ön plana çıkmasını sağlıyor. Bu projenin hayata geçirilmesini ve devamını sağlayan bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.