PAZARDA ZAM ŞAMPİYONU SARIMSAK

İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, kilosu 50-60 TL olan sarımsağın pazarın zam şampiyonu olduğunu söyledi.

Yayınlama: 11.01.2020
366
A+
A-

İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, yapmış olduğu açıklamada; Havaların soğumasıyla beraber üretim düştü. Fiyatta doğal olarak artıyor. Şuanda sebze fiyatları içerisinde en pahalı olan yeşil fasuye.  15-20 lira arasında tezgâhlarda yerini alıyor. Pazardaki diğer ürünlerde bir hafta öncesine nazaran fiyatlarını ikiye katlamış vaziyette. Kabak olsun, salatalık olsun, domates olsun soğuklarla beraber tırmanışa geçti. Soğuklarda mahsul az çıkıyor ve talepte fazla olunca fiyat artıyor. Mandalina artık son günlerini yaşıyor. Bundan sonra artık piyasada yatak mandalina satışı başlayacak. Bundan sonra artık portakal mevsimi başlıyor. Şuanda fiyat artışları normal. Her şey mevsiminde daha uygun oluyor. Bu mevsimde domates yersen muhakkak pahalı olacaktır” dedi.

Yaz aylarında sel yüzünden zarar gören sarımsakta fiyatların arttığını ifade eden Durgut, “Şu anda sarımsak fiyatları tırmanışta. Daha da tırmanacağını söylüyor üreticiler. Çünkü Kastamonu tarafını yazın dolu vurdu. Sağlam yerleri de sel götürdü. Oradaki üreticilerin çok zararı var. Elde kalanların da talebi çok olduğu için durmadan fiyat artışı var. Şu anda 50-60 lirayı buldu sarımsak. Bu sene böyle geçecek. Heyelan ve sel olan yerlerdeki ürünler yok olduğu için talep fazla, talebi karşılayamıyorlar. Karşılayamadıkları için de fiyat artışına geçiyorlar. O da genelde İstanbul piyasasında oluyor ve ülke geneline yayılıyor. Vatandaş tepkili de olsa ya Çin’den sarımsak gelecek ya da başka bir ülkeden gelecek ki bu fiyatları biraz durduracaklar” diye konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.