Pazarın en ucuzu domates

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, pazar fiyatlarının normal düzeyde olduğunu belirterek, “Şuanda en ucuz ürün olan domates 2 liradan başlıyor” dedi.

Yayınlama: 26.03.2018
471
A+
A-

Piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Kışın biber 3-4 liraydı, şimdi 5-6 liraya kadar yükseldi. İkinci ekimler henüz piyasaya çıkmaması ve tüketimlerin artmasıyla fiyatların yükselmesi bekleniyor. Geçen seneler 10 lirayı görmüştü. Şuan kışın havalar güzel gittiği için tüketim de düşük oldu. Biberi şuan sadece yemekhaneler, lokantalar alıyordu ama şimdi insanlar da yemeye başladı. Üretim azken tüketim fazlalaşınca fiyat da artıyor. Fiyatlar kalıcı olmuyor. Günden güne değişiyor. Şuanda en ucuz ürün olan domates 2 liradan başlıyor. Fasulye yeni yeni çıkmaya başladı. Ulusal kanallarda zam şampiyonu olarak gördük. Olmayan bir üründü, tezgâhlarda hiç yoktu ve 15 lira deniyordu. Mevsimi olmayan bir şeyin fiyatı tabi ki yüksek olur. Bollaştıkça fiyatı düşecek. Yeni meyvelerden çilek 5-6 liraya tezgâhlara düştü. Çağla da ilk meyvelerden biri, o da 10-12 lira civarında geziyor. Erik tane ile satılıyor, 3-4 adetlik paketleri bir araya koyup 5-6 liradan satıyorlar. Onu sadece ihtiyacı olan alıyor” dedi.

 

ÇİÇEK YANARSA BÜYÜK ZARAR YAŞANIR








“Yaz biraz erken gelecek gibi duruyor” diyerek konuşmasını sürdüren Durgut, “Umarız bu saatten sonra kış geri dönmez. Ağaçlar çiçek açtı. Olası bir tehlikede üreticiler büyük zarar görür. İnşallah hava şartları güzel gider ve üreticiye zarar gelmez. Çiçek yandığı zaman hiçbir işe yaramaz “diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.