RAMAZAN ÖNCESİ ZABITADAN SIKI DENETİM

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı öncesi sıkı bir denetim atağı başlattı. İlçe genelinde ekmek fırınları, unlu mamuller ve tatlıcı işyerlerinin tamamı denetlendi. 144 işyerinden 15’ine farklı hususlarda ihlallerden dolayı cezai işlem uygulandı.

Yayınlama: 12.04.2021
336
A+
A-

11 Ayın Sultanı Ramazan, bu gece başlıyor. Ramazan ayı öncesi İnegöl Belediyesi özellikle gıda alışverişlerindeki yoğunluğu dikkate alarak Zabıta Müdürlüğü marifetiyle sıkı bir denetim atağı başlattı. Şehir genelinde ekmek fırını, unlu mamuller ve tatlıcı işyerlerinin tamamı denetimden geçti. Toplamda 144 işyeri denetlenirken, 15 işyerine cezai işlem uygulandı.

 

15 İŞYERİNE CEZA








Zabıta Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ramazan ayı dolayısıyla şehrimizdeki 57 ekmek fırını, 67 unlu mamuller, 20 tatlıcı işyeri olmak üzere toplamda 144 işyeri denetlenmiştir. Yapılan denetimlerde; işyeri açma ve çalıştırma belgesi, fiyat tarifesi, genel temizlik hususları, personel temizliği, uyarıcı levhalar, yaya yolu işgali, gramaj, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ve cpvid-19 tedbirlerine uyulması gibi konular incelendi. Denetimler sonucunda; 3 işyerine ruhsata aykırı faaliyet, 5 işyerine genel temizlik, 2 işyerine pandemi kurallarına uymamak, 3 işyerine etiketsiz ürün satışı ve 2 işyerine eksik gramaj ihlallerinden dolayı olmak üzere toplam 15 işyerine farklı konularda cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulanan işyerleri hakkında ilgili kurumlara da gerekli bildirimler yapıldı.”

 

İnegöl Belediyesi, ramazan süresince ve devamında halk sağlığını korumak adına gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini duyurdu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.