Rumeli Derneği’nde Fatih Saman dönemi

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nin olağan kongresi´nde iki liste ile gidilen seçimde Fatih Saman dernek başkanı seçildi.

Yayınlama: 07.03.2018
908
A+
A-

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan Genel Kurulda, Divan Başkanının  seçilmesinin ardından derneğin faaliyet raporu, denetim raporu ve gelir gider tablosunun okunarak ibra edildi.

 

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan, ” “Görev süremde bizlere desteklerini esirgemeyen Alinur Aktaş’a belediye başkanlığı döneminde Hasan Aksu’ya ve derneğimize katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.






Daha sonra konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Kahraman Türk Ordusu şuan Afrin’de mücadele veriyor. Bu toprak kazanma mücadelesi değil , sınır güvenliğimizi sağlamak için gerçekleştirdiğimiz bir operasyon. Bu operasyonlarda şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Dernekçilik kolay bir iş değil, hem maddi hem manevi olarak yoruluyorsunuz. Ben şimdiden yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Kongrede aday olan Fatih Saman ise, “Öncelikle Afrin operasyonunda şehit olan Mehmetçiklerimize, Allahtan rahmet, gazilerimize, acil şifalar diliyorum.Allah vatanımızın dirliğini birliğini daim kılsın. Bu akşam katılımlarınızla onurlandığınız bu salonda  camiamızı daha ileriye taşımak amacı ile, onurla gururla,şerefle, bu değerli camiayı en iyi şekilde temsil etmek için, ben ve ekip arkadaşlarım, sizlerin değerli oylarınıza talibiz. Geçmişini unutan ve kültürel mirasını, gelecek kuşaklara aktaramayan toplumlar, kültürünü kaybedecek kültürsüz kalmaya mahkum olacaklardır.Bu anlamda, biz kendi kültür ve kültürel varlığımıza sahip çıktıkça güçlü oluruz. Bu anlayışla, şehrimizin önemli camialarından biri olan, İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğimizi, her yönden daha ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olarak, camiamıza karşı sorumluluklarımız olduğunun bilincinde olup,  bu sorumlulukları yerine getirmek için canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer aday İbrahim Tahirler, ” Öncelikle Afrin’de şehit  olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor milletimize sabır niyaz ediyorum. Şuan orada görevde olan tüm askerlerimize de mevlam ,güç kuvvet versin inşallah. İnegöl Rumeli Derneğimizin  bu mutlu günleri görebilmesini sağlayan önceki dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapmış tüm büyüklerimizden ebediyete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise uzun ömürler diliyorum. Bu akşam kongremizin böylesine coşkulu böylesine güçlü gerçekleşmesini sağlayan 6 yıldır başkanlığımızı başarıyla sürdüren Salim Kaplan başkanımıza da teşekkür ediyorum. Evet ben İbrahim Tahirler. 29 mart 1970 İnegöl doğumlu olup, ticaretle meşgulüm. Anne tarafım Kumanova,  baba tarafımdan da Üsküplüyüm. Sizden biriyim,içinizden biriyim. 14 yaşımda Rumeli derneği ile tanıştım. Derneğimizin ilk folklörcüsü olmak bana nasip oldu ve 34 yıldır derneğimize hizmet etmeye çalıştım. Gün geldi folklor hocalığına layık görüldük . Gün geldi festival sorumlusu tayin edildik. Hiç bir vazifeden kaçmadık ne görev verildiyse severek yapmaya çalıştık. Bu gün derneğimizin en üst seviyesi olan başkanlığa aday olduk. Allah nasip eder sizlerde destek verip göreve getirirseniz planladığımız bir kaç çalışmadan bahsetmek istiyorum.  Dernek binamızın ve bahçemizin bakım ve onarımı,  dernek lokalimizin masa,sandalye,ünite,televizyon teşfiratının yenilenmesi. Muhtarlığımızın öncülüğünde  yardıma muhtaç ailelerimize belirli zamanlarda erzak desteği. Özellikle Arnavut camiasından öğrencilerimize burs desteği verileceğiz. Belirli zaman dilimlerinde camiamızın yaşlılarına ilçe dışı kültür gezileri, dernek üyelerimizin hepsine anlaşacağımız özel hastane, akaryakıt, kasap ve marketlerden alacağımız indirim kartları ile üyelerimize daha ucuz alışveriş imkanı sağlamak istiyoruz. Tabii ki ticaretlerimizi camiamızın içinden kardeşlerimizle  yapacağız. Mesela akaryakıt için Fatih Saman kardeşimizden destek isteyeceğiz inşallah. Aslında bunlar her dernek yönetiminin yapması gereken doğal görevlerdendir. Biz sadece bu iş için gelmiyoruz. Camia insanlarımızın huzuru, mutluluğu, istekleri sorunları, hakları bizin en büyük sorumluluğumuz” dedi.

 

Protokol konuşmaları sonrası çift liste ile gidilen kongrede yeni yönetim gizli  oylama usulü ile belirlendi. Oylama sonucu Fatih Saman 262 oy, İbrahim Tahirler 234 oy aldı.

 

Fatih Saman İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yenş başkanlığına seçildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş