SAADET DİVAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Saadet Partisi Ocak ayı faaliyetlerinin değerlendirildiği İlçe Divan Toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı ilçe binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yayınlama: 14.02.2017
770
A+
A-

Tüm mahalle teşkilatlarının raporlama sistemine göre sunum yaptığı ilçe divan toplantısına Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı, Planlama ve Koordinasyon Başkanı Av.Salih Berber, Saadet Partisi Ankara Elmadağ İlçe Başkanı Mevlüt Demir ile çok sayıda parti mensubu katıldı.

 

“BASKILARA RAĞMEN DİMDİK AYAKTAYIZ”






Mahalle ve Birim teşkilat rapor sunumları basına kapalı olarak gerçekleşirken, basına açık bölümde ilk sözü alan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, teşkilat mensuplarına yoğun katılımlarından dolayı teşekkür etti. Milli Görüş teşkilatlarının ve Saadet Partisi’nin üzerinde baskı ve yıldırma politikası izlenen bir dönemden daha geçtiklerini ifade eden İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Daha önce de birçok konuda görüş ayrılığına düştüğümüz meselelerde süreç bizi haklı çıkarmıştır. Bugün de herkesin Saadet Partisi’nin neyi ne gerekçe ile dediğine dikkat etmesi ve buna göre bir eylem planında bulunması gereklidir. Ancak şunu da ifade edeyim ki bugün burada tekrar görüyoruz ki Saadet Partimiz tüm bu baskılara rağmen dimdik ayaktadır ve hedefine koşar adımlarla ilerlemektedir” dedi.

 

“TEŞKİLAT MODELİMİZE UYGUN ÇALIŞIYORUZ”

Milli Görüş lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın teşkilatlar için öngördüğü modele uygun olarak çalıştıklarını ifade eden Sütçü, “Bizim çalışma prensibimizde teşkilatlarımız sandık bazlı çalışma esası üzerine kurulmuştur. Yani Milli Görüş teşkilat modelinde teşkilatlar merkezi ayakta tutarlar. Sizin buradaki heyecanınız Genel Merkezimizi diri tutmaktadır. Bugün Elhamdüllillahrefah ruhu ile çalışmalarımız sandık bazlı olarak devam etmekte. İnegöl’ümüzün 522 sandık bölgesinde üye ve seçmen ziyaretlerimiz devam etmekte. Bunun yanı sıra tüm mahalle teşkilatlarımız mahalle seçmenlerine doğum günü tebrik kartları göndermektedir. Bu bağlamda birçok yakınımızdan tebrikler teşekkürler almaktayız” şeklinde konuştu.

 

KAMALAK BURSA’YA GELİYOR

19 Şubat Pazar günü 14.00’da  Bursa Merinos Kültür Merkezinde Saadet Partisi Bursa İl Divan toplantısının yapılacağını belirten Ertan Sütçü, “Bu il divan toplantımızda Ocak ayında İnegöl’de partimize üye olan 100 kardeşimize rozetleri bizzat Saadet Partisi eski Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Prof.Dr.Mustafa Kamalak beyefendi tarafından takılacak. Onun için tüm teşkilat mensuplarımızı yapılacak olan Bursa İl Divan Toplantısına bekliyoruz. İnşallah bununla ilgili 19 Şubat Pazar günü ilçe binamızdan araçlar kaldırılacaktır” diye konuştu.

 

“İNEGÖL TEŞKİLATINI HAYRANLIKLA TAKİP EDİYORUZ”

İlçe Başkanı Ertan Sütçü’den sonra söz alan Ankara Elmadağ İlçe Başkanı Mevlüt Demir, İnegöl’de böylesine bir toplulukla bir arada bulunmaktan dolayı çok memnuniyet duyduğunu belirtti. Demir yaptığı konuşmada; “İnegöl teşkilatımızı sosyal medyadan zaten yakinen takip ediyorduk, ancak bugün burada gördük ki sosyal medyada gördüğümüzün çok daha fazlası mevcut. Her şeyiyle dört dörtlük bir teşkilat… Bizler ilçemize gittiğimizde burada gördüğümüz güzellikleri kardeşlerimizle paylaşacağız, inşallah model çalışma olarak İnegöl Teşkilatımızı örnek almaya devam edeceğiz, Rabbim yaptığınız toplantınızı ve çalışmalarınızı hayırlara vesile kılsın inşallah” ifadelerini kullandı.

 

BERBER’DEN İNEGÖL TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

Son olarak konuşan Bursa İl Başkan Yardımcısı Av.Salih Berber, İnegöl teşkilatına modele uygun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Av. Salih BERBER yaptığı konuşmada referandum ve anayasa değişikliğine ilişkin birçok açıklamada bulundu.

 

SAADET PARTİSİ’Nİ YOK ETMEK İSTEDİLER

Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulacağı bu dönemde Saadet Partisi’nin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Berber, “Yıllardır Saadet Partisini dikkate almayan ve önemsiz sayanlar, bu seçimin sonucunu Saadet Partisi’nin tavrı belirleyecekmiş gibi davranmaktadırlar. Aslında Saadet Partisi’nin duruşu ve görüşü tüm meselelerde çok önemli idi. Fakat maalesef birileri bunu görmedi, birileri kendisi gördüğü halde millet göremesin diye özel gayret sarf etti. Saadet Partisi adeta yok sayıldı, yok edilmek istendi” dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN KAMPLAŞMAMAKTIR

Kamuoyundan kendilerine yönelik hep aynı şekilde sorular geldiğini söyleyen Salih Berber, “Şimdi herkes Saadet Partililere ‘Evet’ mi ‘Hayır’ mı diyorsunuz diye ısrarla soruyor. Biz diyoruz ki;biz Milli Görüşüz, biz anlık, dönemsel, hatta suni meselelere mahkûm olamayız. Görüşlerimizi, yarışma yapar gibi bir iki kelimeye hapsedemeyiz. Biz, ülkemizin kamplaşma ve kavga ortamına sürüklenmesini ‘Evet’ veya ‘Hayır’ demeden daha önemli görüyoruz. Çünkü biz biliyoruz ve şahit oluyoruz ki, Siyonistler ve işbirlikçileri adım adım ülkemizi işgal projesi uygulamaktadırlar. ‘Evet/Hayır’ sürecini bu amaçları doğrultusunda kullanmak istemektedirler” şeklinde konuştu.

 

“KAMPLAŞMA BİR HAİM NAHUM PLANIDIR” 

Dış güçlerin attıkları her adımı bir plan dâhilinde yaptıklarını iddia eden Berber, “Tarihi bilgimiz ve tecrübemiz şunu söylüyor bize; 1. Dünya Savaşı sonucu ülkemizi tamamen işgal edemeyen Batılılar, bir hahambaşı ve siyasetçi olan Haim Nahum’un sunduğu projeyi kabul etmişler ve gereğini yapmaktadırlar. Haim Nahum’un Projesine göre ülkemiz ve insanımız öncelikle borca, işsizliğe ve yoksulluğa esir edilecek, tarihinden ve inanç değerlerinden uzaklaştırılacak, birbirine düşman edilip kamplara bölünecek, bölge bölge parçalara ayrılıp küçük ve kolay lokma haline getirilecek. Ve en son olarak işgal edilecektir. Şuan bu senaryonun son halkasını uygulamak istemektedirler” dedi.

 

“BİRBİRİNİ VATAN HAİNİ İLAN EDENLERİ DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUZ”

‘Evet’ veya ‘Hayır’ sloganı atıp karşı taraftakilerini hain ilan edenlere seslenen Salih Berber,“Allah aşkına, kutsal saydığınız değerler aşkına, vatan millet aşkına, bayrak ezan aşkına, özgürlük ülke aşkına durun, düşünün.Söylediklerimize kulak verin. Görmüyor musunuz; geçmişte söylediklerimiz bir bir doğru çıktı. Anlamıyor musunuz; geçmişte yaptıklarınız bir bir yanlış çıktı. Uslanmıyor musunuz; takip ettiğiniz kavgacı, hırçın siyaset ülkeyi ne hale getirdi” şeklinde konuştu.

 

“NE DERSENİZ DEYİN MİLLETİ KAMPLAŞTIRMAYIN”

Açıklamalarının sonuna bu süreçle ilgili her kesime bir çağrıda bulunduklarını dile getiren Berber: “Siyasi parti ve STK’larımıza, kanaat önderlerine çağrımız şudur; İster ‘Evet’, ister ‘Hayır’ kampanyası yapın. Amma milleti kamplaştırmayın, kavgalı hale getirmeyin.Aziz milletimize de çağrımız şudur; ister ‘Evet’ deyin, ister ‘Hayır’ deyin,  ne derseniz deyin, fakat birbirinize düşman olmayın, kavgalı hale gelmeyin, sizi düşmanlığa, kavga etmeye davet edenlere kanmayın.Herkese çağrımız şudur: farklı görüşleri dinleyin, sorun soruşturun, yakın tarihimiz başta olmak üzere tarihi inceleyin, geçmişte kim ne söylemiş ne yapmış, kim haklı kim haksız çıkmış, kim isabet ettirmiş düşünün taşının ondan sonra karar verin.Düşünmek isteyenlere, anlamak isteyenlere görüşümüzü net olarak açıklıyoruz; bizim açımızdan ‘Evet’ veya ‘Hayır’ demekten daha önemli olan mesele, Siyonizm’in tarihi bir projesi olarak milletimizin ve ülkemizin kamplara bölgelere bölünmesi, kavga ve kargaşa ortamına sürüklenmesi tehlikesidir. Biz bu tehlikeye karşı mücadele ediyoruz. Bu tehlikeden ülkemizi ve milletimizi korumak istiyoruz” dedi.

 

İlçe Divan Toplantısı sonunda yeni üyelere rozet takımını Rumeli Beylerbeyi Halil İbrahim Çamlıdere gerçekleştirdi. İlçe Divan Toplantısı yapılan çiğköfte ikramı ile sona erdi. 

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş