Saadet Partisi’nden ‘Particik’ eleştirisi

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Fikret Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi ile ilgilii ‘Particik’ açıklamasına tepki göstererek, “Saadet Partisine ‘particik’ demiş. Bilindiği gibi sayın Cumhurbaşkanımızın ‘cikli’ kelimeleri daha önce de oldu. Oğlunun aldığı gemiyle alakalı soru sorulduğunda 2800 grostonluk gemi için ‘gemicik’ demişti” dedi.

Yayınlama: 18.02.2019
960
A+
A-

Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi, ilçe parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla, Tamer Uşak, Ali Karaalp, Alican Adaş, Gökhan Erçiftci, İsmail Çamlıdere, Metin Kılıç ve Musa Demir isimlerini belediye meclis üyesi adayı olarak açıkladı.

 

“SAADET PARTİSİ PARTİCİKTİR”








Aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Fikret Bayram, “Daha önce bizler, ortak paydalarımızın az olduğu insanlardan daha fazla muhalefet görürdük. Şimdi gelinen noktada ise paydalarımızın daha yüksek olması gerektiğine inandığımız insanların, inançlarının gereği yapmaması gereken tavırlara muhatap oluyoruz. Bursa’da sayın Cumhurbaşkanı bir ifadede bulunmuş. Saadet Partisine ‘particik’ demiş. Bilindiği gibi sayın Cumhurbaşkanımızın ‘cikli’ kelimeleri daha önce de oldu. Oğlunun aldığı gemiyle alakalı soru sorulduğunda 2800 grostonluk gemi için ‘gemicik’ demişti. Bilmeyenler için söylüyorum 2800 groston bayağı büyüktür. Buradan anladığımız, ‘gemicik’, ‘saraycık’ gibi tabirler, sayın Cumhurbaşkanımızın büyüklük değerini gösterme ifadesidir. İşte bu anlam tam olarak Saadet Partisi’nde karşılığını bulur. Saadet Partisi de bu ifadeler çerçevesinde particiktir. Bu ifadeyi kabul ediyoruz”  diyerek ‘Particik’ ifadesine eleştirilerde bulundu.

 

Bayram’ın açıklamalarının ardından, Tamer Uşak, Ali Karaalp, Alican Adaş, Gökhan Erçiftci, İsmail Çamlıdere, Metin Kılıç ve Musa Demir kısa açıklamalarda bulundu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.