Saadet’li kadınlardan ‘Yerli Malı’ mesajı

Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları tarafından yapılan etkinlik ile ‘Yerli Malı’ hakkında imalı bir etkinlik düzenlendi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Melike Öztürk, “Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen “yerli üretim” etiketiyle pazar oluşturulmasına benzemez” dedi.

Yayınlama: 13.12.2018
1.276
A+
A-

Çarşı merkezinde stant açan Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları, ‘Yerli Malı’ mesajını imalı bir şekilde vermiş oldu.

 

Yapılan etkinlikte açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Melike Öztürk, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde yıllardır Yerli Malı Haftası adıyla sadece okullarımızda kutlanmaktan öteye gidemeyen bu günün asıl adı; Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasıdır. Bugün burada olmamızın sebebi, yerli malının önemini vurgulamanın yanında aynı zamanda tutum ve yatırımın da yerli olması gerektiğine dikkat çekmektir. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda Türkiye, savaştan ağır yaralı çıkmış fakir ve çağın gerisinde kalmış, sanayileşmemiş bir ülkeydi. Bu durumun kısa süre içinde düzenlenmesi için iktisat kongreleri yapıldı, Ülkenin dört bir yanından sanayiciler, büyük çiftçiler toplantıya katıldı. Toplumsal üretimde yerli malı kullanılmasına karar verildi. İthalatın azaltılması, mümkün olduğunca yerli üretimin kullanılması teşvik edildi. Ülke ekonomisinin gelişmesi için yerli malı üretimi ve tüketiminin önemine dikkat çekildi. 12 Aralık 1946 Yılından itibaren Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası olarak kabul edildi”  dedi.








“Yatırım, birikim, tutumluluk sadece insanların hayatını değil, devletleri de etkileyen bir unsurdur” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Öztürk, “İnsanların davranışı devletleri, devletlerin tutumu da milletini etkilemektedir. Devletler de tıpkı insanlar gibi gelir gider dengesine göre varlıklarını sürdürebilir. Bu dengenin sağlanması için gereken şey, uzun vadeli planlar yaparak yatırımları buna göre değerlendirmek, elde bulunan para ve değerli eşyayı doğru bir şekilde kullanmaktır. Bir devlet bunu düzenli bir şekilde uygularsa kalkınmasını sürdürür ve diğer devletlere bağımlı kalmaktan kurtulur. Bugün; Yerli malı dediğimizde aklımıza sadece mandalina portakal değil; yerli ve milli sanayimiz gelmelidir, yerli üretim kaynaklarımız gelmelidir. Bugün ne yazık ki bir bir satılan fabrikalarımız, özelleştirmelerimiz ve bunun yanında ülkemizin tüm zenginliğine rağmen ithal ederek tükettiğimiz bakliyatlarımız geliyor! Bir ülkenin zenginliği ancak ve ancak milli gelirini kendi faydasına kullanması ile mümkündür. Burada gördüğünüz pankartlar ülkemizin yerli malı üretmek ve kullanmakta ne denli başarısız olduğunu ortaya koymaktadır. Anlatmaya gerek yok, rakamları görüyorsunuz. Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasının amacı, milli kaynakların milli teşebbüsle işletilmesidir. Bu hafta okullarda tüketim maddelerinin iç pazardan karşılanmasının ekonomimizi olumlu etkileyeceği üzerine konuşmalar yapılır. Bizler buradan seslenmek istiyoruz, bu mesele  yalnızca okullarda şiir okunup kutlanmanın ötesine geçmelidir. 2018 yılı itibarı ile geldiğimiz nokta şunu gösteriyor ki,bu hafta kutlama yapılarak değil, yerli ve milli üretime destek verilerek manasına uygun hale getirilmelidir. Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen ‘yerli üretim’ etiketiyle pazar oluşturulmasına benzemez. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesi, tarlalarımızın canlanması, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulması ve halkımızın da ülkemizin vatanımızın malına sahip çıkması ile hayat bulur. Bir kez daha vurguluyoruz ki; bizler ülkemizin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Bizler, yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak değil, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz. İthal eden değil, ihraç eden ülke konumuna gelmek istiyoruz. Ve bizler Saadetli kadınlar olarak, bu konunun üzerinde duracağımızı buradan ilan ediyoruz. Çünkü bizler, yerli üretim yerli tüketim ve milli kalkınmanın hayat bulması için çalışıyoruz. Ülkemizin Saadet’i, dışarıda değil yine ülkemizin kendi elindedir” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.