Sabri Dönmez güven tazeledi

İnegöl Köfteci, Aşçı, Tatlıcı ve Benzerleri Odasının olağan genel kurul toplantısı önceki gün BESOB Esnaf Sarayı Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İki listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Sabri Dönmez güven tazeledi.

Yayınlama: 06.02.2018
799
A+
A-

Genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Alper Taban, Lokantacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, esnaf oda başkanları ile oda üyeleri katıldı.

 

Divan Başkanlığını BESOB Başkanı Arif Tak’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları, gelir-gider tablosu, tahmini bütçe ve faaliyet raporu okunarak, ayrı ayrı ibra edildi.






 

İNEGÖL GERÇEKTEN GÜZEL BİR ÖRNEK OLDU

Dilek ve temenniler kısmında söz alan BESOB Başkanı Arif Tak, “11’nci genel kurulumuzu yapıyoruz. Şuan yaptığımız genel kurulla İnegöl’deki odalarımızın genel kurulu sona eriyor. Sizlere minnettarım. Niçin bunu söylüyorum? Hiçbir sıkıntı, üzüntü yaşamadan odalarımızın genel kurulları kardeşane, birlik ve beraberlik içerisinde tamamlıyoruz. İnegöl bizim için ayrı bir ilçe. İnegöl’de bir başlangıç yaptık. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın yer vermesi sayesinde esnaf odalarımız için ilk binayı İnegöl’de yaptık. 2008 yılında binayı bitirdik ve burası bir örnek oldu. Yapılan hizmeti biz odalar olarak müteşekkiriz. Esnafa kim yakınlık gösteriyorsa, elimizden kim tutuyorsa biz onların yanında olmak durumunda kalıyoruz. Memleketin aleyhinde olanlar hariç tüm siyasi partilere saygı duyuyoruz. İnegöl’de yaptığımız örnek çalışmayı Mustafa Kemalpaşa’ya götürdük. Belediyeden bir dönümlük yer alarak, orada da bina yaptık. Sonrasında Karacabey gündeme geldi. Oradan da yer alarak, binayı tamamladık. Şimdi bakın iyi niyetle yola girildiği zaman nerelere geliyoruz. İnegöl gerçekten güzel bir örnek oldu. Bu sayede 3 tane ilçemiz bu işi çözdü. Dördüncü ilçemiz ise, Orhaneli. Oradan da yer aldık. Yine aynı düstur üzerinde orayı da birlik seçiminden hemen sonra başlayacağız. Onun yanında Büyükorhan’dan yer aldık. Ve şuanda Alinur Aktaş’ın başlattığı proje sayesinde odalar birliğinin 7 tane binası oldu. Hakikaten minnet duyuyoruz. Odalar birliğimiz Türkiye’de bir taneyiz. Ve bunu bu noktaya getiren sayın Alinur Aktaş oldu. Allah yolunu açık etsin. Kendisine çok değer veriyorum. İnşallah Bursa’da da başarılı olacağını düşünüyoruz. Bu güzel örneklere sebebiyet verildi. Eğer bu olmasaydı bizim bir şey yapmamız mümkün değildi. Odalar birliğinin şuan 7 tane binası var. Bir hesap yapıyoruz ve Odalar Birliğinin 80 milyon liranın üzerinde servete sahip oldu. Biz belediyenin kiracısıydık ve odalar birliğini borçlu aldık. Ve bu noktalara geldi. Bu noktaya gelirken de üyelerimiz, odalarımızın başkanları ve yöneticileri hep destek oldular. Eğer yanımızda olmasaydılar bunların hiçbirini yapamazdık. Bugün biz varız, yarın yokuz. Bizden sonra gelecek insanlar çok rahat çalışacaklar. Ve artık Bursa’da ki önemli işlerin birçoğu halloldu. Dolayısıyla bu noktalara gelmemizde bizlere yardımcı olan sayın Alinur Aktaş’a ve diğer meclis üyelerine biz minnet duyuyoruz, teşekkür ediyoruz” dedi.

 

VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK ZORUNDAYIZ

Ülke olarak şuan zor bir sınavdan geçtiğimizi ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Bilmiyorum bunun ne kadar farkındayız? Belki kendi şehrimizde bunun çok fark etmiyor, yaşamıyor olabiliriz ama şehit acısı düştüğünde bunu çok daha yakından ve derinden hissediyoruz. Öncelikle Rabbim onları korusun, onları muzaffer kılsın, ordumuza zafer nasip etsin. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin. Biliyorsunuz biz oraya toprak kazanalım diye değil, ülkemizin güvenliğini, bütünlüğünü korumak amacıyla girdik. Beraberinde orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin de güvenliğini, huzurunu sağladıktan sonra o toprakları onlara teslim edeceğiz. Biz vatanımızın, toprağımızın kıymetini bilmek zorundayız. Bir ve beraber olmak zorundayız. Çok güzel seçimler yapıyoruz. Adaylar çıkacak, bunlar demokrasinin güzellikleri. Sandık konacak ve herkes gidip oyunu kullanacak. Küsmeye, ayrışmaya, kopmaya hiç gerek yok. Bizler birbirimize sımsıkı sarılmak zorundayız. Zaten yapmaya çalıştıkları da bu. Aramıza nifak tohumları atıp, ondan sonra çekilip, nasıl karıştırdıklarını uzaktan kahkahalarla izleyip, görmek, bizleri bölmek ve parçalamak. Şu bir ve beraber olmanın kıymetini hiçbir zaman unutmayalım. Birbirimize sımsıkı sarılalım. Ve omuz omuza, bir ve beraber hareket etmeyi öğrenelim. Bu çok kıymetli ve önemli bir şey. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, siyasi partiler olacak, farkı düşünceler olacak, bunlar bizim zenginliğimiz. Farklılık gibi gözükenler bizim zenginliğimiz. Ben yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

DİNAMİK BİR KADRO İLE BURADAYIM

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Oy kullanma işlemi öncesinde adaylara söz verilirdi. İlk olarak kürsüye çıkan başkan adayı Sedat Eceryıldız, “İnegöl’ümüz büyüyen ve gelişen, il olma yolunda hızla ilerleyen bir şehir. Bu şehrin hizmet sektöründe olan odamız, daha aktif daha dinamik olmak zorundadır. Ben Sedat Eceryıldız, bu mesleğe su dağıtarak başlamış ve şuan da 22 senelik işletme sahibi olmuş, genç, hedefleri ve alt yapısı olan dinamik bir kadro ile buradayım. Bu göreve talip olduğumda, ilk haberi olan kişilerden biri oda Başkanı Sabri beydir. Kırmandan, dökmeden bir seçim süreci olsun istedik. Maalesef üye ziyaretlerinde söylenen ifadeler bizi üzdü. Keşke olmasaydı. Bu odanın 22 yıllık üyesi olarak, oda başkanı ve sekreteri hakkında da söyleyecek çok şeyim var fakat bugün sabretme günüdür. Bizler meslekte birlikteliği sağlamak, muhabbeti koyulaştırmak, odamızı daha aktif hale getirmek için buradayız. Yunus Emre’nin söylediği gibi; ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.’ Bugün kendisini Birlik Başkanı olarak değil ustamız olarak gördüğümüz Arif Tak ile beraber güzel işler yapma günüdür” dedi.

 

ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK

Mevcut Başkan Sabri Dönmez ise, “4 yıl önce göreve geldiğimizde, birinci önceliğimiz merdiven altı, kayıt dışı esnafı denetleyip, kayıt altına almaktı ve buna başardık. 300 olan üye sayısını 520 çıkardık. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, üyelerimizin menfaati için sürekli diyalog halindeyiz. Üyelerimizin sorunları için Federasyon Başkanımız önderliğinde Türkiye genelinde sektörümüzdeki 15 oda başkanı ile birlikte Tarım Bakanlığına ziyarette bulunduk. Tavukçuların, kasapların, ayrıca pasta ve unlu mamuller ile uğraşan üyelerimizin sorunlarını çözüme kavuşturduk. Üyelerimize gerekli olan hijyen belgesi almalarını sağladık. Oda olarak belirli sayıda üyelerimizin 4 yıllık üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Üyelerimizi sektörle alakalı fuarlara götürdük. Çanakkale gezisi düzenledik ve bu gezileri geleneksel hale getireceğiz. Üyelerimizin düğün ve cenazelerine iştirak ettik Genel kurulumuzun bütün üyelerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Seçimi kazanan kim olursa olsun, üyelerimiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Seçim sonucunda Sedat Eceryıldız 150 oy alırken, 162 oy alan mevcut başkan Sedat Dönmez, tekrar başkan seçildi. Dönmez başkanlığında yeni yönetim kurulu üyeliklerine, Ömer Saçkesen, İsa Köksal, Volkan Kardaş, Mehmet Dursun, Ömer Göktaş, Önder Tattu, denetleme kurulu üyeliklerine ise, Ercan Yıldız, Engin Özbek ve Yakup Uslu seçildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş