Sağlık bakanlığı açıkladı; Fön makinesi yasak

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında koronavirüse karşı yeni tedbirler alındı. Buna göre, malzemeler tek kullanımlık olacak, fön makinesi kullanılmayacak, malzemeler 70 derecelik alkolle dezenfekte edilecek.

Yayınlama: 07.05.2020
749
A+
A-

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“MALZEMELER TEK KULLANIMLIK OLMALI”

Müşterilere hizmet verilirken, su hariç yiyecek ve içecek servisi yapılmayacağı belirtilen açıklamada, içeride ortak kullanım amacıyla gazete, dergi gibi şeylerin bulundurulmaması gerektiği kaydedildi. Her müşteri için tek kullanımlık malzeme kullanılması, tek kullanımlık malzeme sağlanamadığı durumlarda her kullanım sonrası tekstil malzemelerinin en az 60 derecede yıkanması gerektiği açıklamada yer aldı.






“FÖN MAKİNESİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KULLANILMAMALI”

Açıklamada, “Kullanılan aletlerin üzerinde kan veya sekresyon yoksa, yüzde 70’lik alkol ile silinmelidir. Kullanılan aletlerin üzerinde kan veya sekresyon varsa, ön temizlik yapıldıktan ve kuruduktan sonra yüzde 70’lik alkol ile silinmelidir. Manikür, pedikür, epilasyon gibi işlemlerde kullanılan aletlerin kişiye özel olması sağlanmalıdır. Kişiye özel alet kullanımı sağlanamadığı durumlarda, her müşteriden sonra kullanılan aletlerin temizlik ve sterilizasyonu sağlanmalıdır. Yapılan işlem eldiven kullanmayı gerektiriyorsa tek kullanımlık eldiven kullanılmalıdır. Eldivenli ellerle çevreye dokunulmamalıdır. Fön makinesi mümkün olduğunca kullanılmamalıdır. Fön makinesi gibi yüksek hava akımı yaratan cihazları kullanırken, düşük hızda, yandaki müşteriyi etkilemeyecek yönde ya da diğer müşterilerden farklı bir alanda kullanılmasına özen gösterilmelidir. Saç kesimi esnasında yüze ve baş bölgesinde kalan kesilmiş saçların ve kullanılan araç ve gereçlerin geçici süreliğine temizlenmesi için kullanılan ense fırçasının kullanımı geçici süreliğine durdurulmalıdır” 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş