SAĞLIK ÇALIŞANLARI SIKINTI ÇEKİYOR

Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl şubesi basın sözcüsü Hüseyin Aydın, sağlık çalışanlarının istihdam ve çalışma koşulları konusunda sıkıntılar çektiğini belirterek, “Sunulan hizmet, sağlık hizmetlerinin de bütçesini büyütmüştür. Ancak, bu büyüyen bütçe, hizmet sunumunu gerçekleştiren ve hastaların memnuniyetini artıran sağlık çalışanlarına yansımamaktadır” dedi.

Yayınlama: 28.11.2017
609
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl şubesi basın sözcüsü Hüseyin  Aydın,  “Vatandaşın sağlık hizmeti alımı ve memnuniyetinin 2002 yılından günümüze büyük bir artış gösterirken, sağlık çalışanlarının istihdam ve çalışma koşulları konusunda sıkıntılar çektiği ortada.  Sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarının yeterince zor. Yoğun iş temposu nedeniyle bazı yerlerde çalışanların kendisine, ailesine ve sosyal çevresine hiç vakit ayıramıyor. Bu durumun çalışanların memnuniyetsizliğine ve motivasyon düşüklüğüne yol açıyor.Sağlık personellerinin tükenmişlik sendromu yaşamakta. Kamu personeli içerisinde 24 saat hizmet veren birkaç meslek grubundan birisinin de sağlık çalışanlarıdır.Çalışan güvenliği ve hakları kapsamında sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarının da iyileştirilmesine yönelik uygulamaların ivedilikle başlatılması ve bu süreçte kararlı olunması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YANSIMAMAKTADIR








Sağlık personeline yapılan her türlü şiddete karşı daha ciddi önlemler alınması gerektiğini söyleyen Hüseyin Aydın “Sağlık çalışanlarımıza yönelik artan şiddet vakaları hepimizi derinden üzmekte ve işimizle ilgili bizleri endişelere sürüklemektedir. 24 saat hizmet verilen laboratuar, acil servis, radyoloji, evde bakım hizmetleri, gezici sağlık hizmetleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde neredeyse hiçbir güvenlik önlemi alınmıyor. Çalışanların da güvenliğinin ön planda tutulmaması gerekiyor. Sağlıkta hizmet alımının yılda yüzde 2’lerden, yüzde 9’lara, hasta memnuniyetinin ise yüzde 30’lardan, yüzde 74’lere çıktı.  Sunulan hizmet, sağlık hizmetlerinin de bütçesini büyütmüştür. Ancak, bu büyüyen bütçe, hizmet sunumunu gerçekleştiren ve hastaların memnuniyetini artıran sağlık çalışanlarına yansımamaktadır” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARIMIZI OLDUKÇA MEMNUN EDECEKTİR

Sağlık hizmetlerinin finansmanı konuşulurken, bu çarkın en önemli zinciri olan sağlık çalışanlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Aydın “Sağlık personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak işlemler nedeniyle karşılaşılan maliyetler toplam sağlık finansmanı içerisinde çok büyük bir yer kaplamayacağı bilinmelidir. Bu maliyetler hasta güvenliği ihlalinde yaşanacak olan maliyetlerin yanında oldukça küçük bir miktar olacaktır. Yapılan akademik çalışmalar sonucu yeterli sağlık personeli istihdamı ve uygun çalışma koşulları sağlanması durumunda hasta güvenliğinde önemli iyileştirmelerin yapılacak. Geliniz hasta güvenliği ve sağlık finansmanıyla ilgili düzenlemelere çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirmekten ve yeterli istihdam ve çalışma koşullarını sağlamaktan başlayalım.Umut ediyorum ki bu yönde yapılacak çalışmalar hem çalışanlarımızı hem de vatandaşlarımızı oldukça memnun edecektir” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.