Sağlıkçılardan bir eylem daha… Yine bir günlük iş bırakacaklar…

İnegöl Devlet Hastanesi önünde toplanan Genel Sağlık-İş üyeleri de bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini ifade etti. Genel Sağlık-İş İnegöl İlçe Temsilcisi Didem Solmaz, gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Son yıllarda alışılageldiği gibi iktidar ‘At torbaya yasayı, ver vaadi, oluştur algıyı, yokla nabzı, baktın taşikardi oluyor, durdur yürütmeyi’ uygulamasıyla yine ezberleri bozmadı” ifadelerini kullanarak ağır eleştirilerde bulundu.

Yayınlama: 15.12.2021
472
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlıkçılar adına açıklamalarda bulunan Genel Sağlık-İş İnegöl İlçe Temsilcisi Didem Solmaz, şu ifadeleri kullandı:

 

“Son yıllarda alışılageldiği gibi iktidar ‘At torbaya yasayı, ver vaadi, oluştur algıyı, yokla nabzı, baktın taşikardi oluyor, durdur yürütmeyi’ uygulamasıyla yine ezberleri bozmadı. Biz sağlık emekçileri olarak sizin sistematik hale getirdiğiniz bu vaat döngüsü tiyatronuzu defalarca izlemek durumunda kaldık. Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ demişti. Geldiğimiz noktada ise maalesef sadece son 18 ayda yaklaşık 8 bin hekimimizin istifa ettiği acı bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Halkçı sağlık politikası yerini, piyasacı bir sağlık modeline bıraktı. Hasta müşteri, hastane sağlık işletmesi oldu. Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı ise pandemi sürecinde bol bol dedikleri motivasyon nakaratında olduğu gibi ‘Sizin hakkınız ödenmez’ ile kaldı ve gerçekten hakkımızın gerçek karşılığı hiç ödenmedi”






 

“Değerli mücadele arkadaşlarım; bundan 13 gün önce manşetlerle gündeme getirilen, sağlık çalışanlarının iç huzurunu bozmaya, ayrıştırmaya yönelik ve kesinlikle yetersiz olduğunu söylediğimiz sözde iyileştirme yasası bir kaç gün sonra sessizce iç tüzüğe aykırı bir şekilde geri çekilmiştir” ifadeleri ile sözlerini sürdüren Solmaz, “Bu durumun sağlık çalışanları arasında kaos yaratması beklenmiş fakat işler istedikleri gibi olmamıştır. Biliniz ki; sağlık çalışanlarını kutuplaştırarak, birimizin lehine diğerimizin aleyhine ölçüsü koyarak, terazinin ayarını iyice bozan uygulamalarınız birlikteliğimizi, dayanışmamızı ve mücadelemizi asla ve asla zaafa uğratmayacaktır. Toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 5+7’lik artışı bir lütuf gibi gösterip, sağlıkçıların hakkının karşılığını alamamasına ses çıkarmayanların aksine; Genel Sağlık-İş olarak kesinlikle boyun eğmeyeceğimizi tekrar ve tekrar duyurmak, koruyucu sağlık hizmetlerini savunmak, emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ödeme, güvenceli çalışabilme, şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri ve sağlıklı çalışma ortamları taleplerimiz için, acil sağlık hizmetlerini aksatmamak koşuluyla 1 günlük iş bırakıyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş