“ŞAMPİYON OLMAK DEĞİL, ŞAMPİYON KALMAK GEREKİYOR”

İnegöl’de yaşayan mobilyacıların kurduğu ve Avrupa’nın en büyük mobilya mağazası olan Mobiliyum AVM, 4. İstişare toplantısını Uludağ’da gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şükürsüzlük gibi bir derdimiz var. Sayılarla çok uğraşıyoruz. Sayılarla uğraşmak yerine daha değerli ürünler üretmek lazım. Daha fazla ihracat yapmamız lazım” dedi.

Yayınlama: 21.12.2019
570
A+
A-

Mobilyanın Türkiye’deki en büyük alışveriş merkezine sahip olan Mobiliyum AVM, 4. İstişare toplantısını Uludağ Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ve Mobiliyum ortakları katıldı.

 

Düzenlenen programda ilk olarak açıklamalarda bulunan Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, şu ifadeleri kullandı:






 

“Mobiliyum’u sözcüklerle anlatmak mümkün değil. Bu toplantının amacı bütün her şeyi şeffaf olarak sizlerle pay aşmaktır. Kuruluşumuzdan bugüne yönetim kuruluna, bizle beraber görev yapan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ziyaretçi sayımızı daha da üst seviyeye getirerek, hep birlikte rakamların daha da arttırılmasını ve şehrin dinamikleri ile birlikte fuar düzenlemek istiyoruz”

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “İnegöl ilçe olmasına rağmen ekonomisi ile illeri geride bırakmış bir şehir. 1.3 Milyar ekonomiye sahip, 1.11 milyon dolar da ihracatı olan bir şehir. Bu şehre rakam olarak en büyük desteği veren sektör mobilya sektörüdür. Bu bilinç ile bizler de sektörün içinden gelen insanlar olarak, bu sektörün ülkemize neler kattığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mobilya konusunda ciddi gelişim kaydedilmesi gerektiğini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ben şehrimize değer kattığı düşünüyorum. Bundan sonra da böyle olmasını diliyorum. Mobilya gerçeği dedik. Türkiye’de de mobilyanın gerçeği var. İnegöl’de çok fazla mobilyayı konuşuyoruz ama çok ciddi gelişim göstermemiz gerektiğini de biliyoruz. Ben yönettiğim kurum ve şehir olarak, mobilyaya açık bir çek verdiğimi ve sürekli destek vereceğimi belirttim. Bu konuda fikir sahibi olan herkesle görüşebiliriz dedik. İnşallah biz bunu bir üst akla da çevirerek mobilyadan daha fazla söz edilmesini gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Bugün en fazla neye ihtiyaç var dediğinizde, uğun ki gibi birlik ve beraberliğin olmasını diliyorum”

 

İstişarenin önemli olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Ben inanıyorum ki buradan güzel şeyler çıkacak. İstişare çok önemli ve her yerde önemli. İnşallah hayırlı neticeler çıkar. İnegöl’de 13 yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak benim de kendime göre tavsiyelerim var. Öncelikle bu sektöre hizmet eden herkese teşekkür ediyor, ölenlere rahmet diliyorum. Kim sektör adına bir gayret ortaya koyduysa Allah razı olsun. Vefa göstermek lazım. İnegöl İnegöl olduysa onların destekleri var. Nihayetinde yapılanlarla gelinen süreç bu” dedi.

 

Tecrübenin dünyadaki en pahalı mülk olduğunu ifade eden Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Mobilyanın bir hikayesi var. Geçmişten ders alacağız. Geleceğe iyi bakmak lazım. Gerçekten başarılı hikayeleri iyi değerlendirin. Muzaffer Çilek’i dinlediniz mi? Türkiye’deki farklı mobilya markaları  da olabilir. Onları da iyi analiz edebilirsiniz. Tecrübe dünyadaki en pahalı mülk. Tecrübeli insanları dinleyin. Gerçekten çok tecrübeli arkadaşlar var ama daha tecrübeli insanlar da var”

 

“Mobiliyum, İnegöl’ün yüz akı bir oluşum” ifadeleri konuşmasını sürdüren Aktaş, “Çok başarılı bir proje, İnegöl için çok iddialı proje. Beni yanlış anlamayın ama Mobiliyum’u çok tanındığını zannediyorsunuz ama çok kişi bilmiyor. Daha fazla reklam yapmanız gerekiyor. Mobiliyum’a giren bir insanın çıkamaması lazım. Mazeretlerin arkasına sığınmayacağız. Düşünün hiç fuar yok, ne yapacağız dükkanı mı kapatacağız… İnegöl mobilyası kalkanı güzeldir ama arkasına sığınmamak lazım. Bir kültür var ortada. Ama kötü geçen fuarı, tahsil edemediğimiz çeki, İnegöl Mobilyasına bağlamayalım. Ticaret Odasına, hükümete, belediyeye bağlamayın bu işi. Şükürsüzlük gibi bir derdimiz var. Sayılarla çok uğraşıyoruz. Sayılarla uğraşmak yerine daha değerli ürünler üretmek lazım. Daha fazla ihracat yapmamız lazım. Aranan olmamız lazım. Bunların hesabını yapmak lazım. Şampiyon olmak mesele değil. Şampiyon kalmak önemli. Dedikodu yapmayalım. Onun cirosu ne kadar, bunun ihracatı ne kadar… Kendi işine bak. Hasetlik yapmamak lazım. 2020’nin ilk çeyreğinden sonra çok güzel günlerin bizi beklediğini düşünüyorum. Biz 17 yıldır petrol bulmadık, altın da bulmadık. Bizim bakanlarımız bütün dünya ile entegre olmaya başladı. Ve bütün kurumlar harekete geçti. Bir güven ortamı oluştu ve sıcak para gelmeye başladı. Sonraki gelişmeleri biliyorsunuz ve son 4-5 yıldır Türkiye’de bazı şeyler daha ağır işliyor. Ama biz değerli bir ülkeyiz. Bizim ciddi avantajlarımız var. O nedenle bana göre ülkeye ve geleceğe güvenmek lazım. Geniş düşünün, ufak hesaplar yapılamaması lazım” dedi.

 

Aktaş, “Bir tavsiyem de şu; çalışanlarınıza personelinize değer verin. Onlara eğitim verin. Çaycı ablaya eğitim veren var mı? Ama verin o eğitimi bakın yarın hareketleri değişecektir. Enerjiyi boşa harcıyoruz. Çok koşuyoruz ve karşılığını da alamayınca moral bozukluğu oluyor. Enerjiyi doğru kullanmak gerekiyor” dedi.

 

Bursa’nın doğusuna bir fuar alanı yapmayı düşündüklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Aktaş, “Fuar alanı ile ilgili Milletvekilimiz Vildan Hanım samimiyetle koşturuyor. Benim bakışım ise Bursa’da da bir fuar alanı var. Bana bir Allah’ın kulu fuar alanı ne oldu demedi. Bursa’nın da bir fuar alanı ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bursa’nın doğusu ile ilgili düşüncelerimiz var. Hava alanını daha sağlıklı bir işleve dönüştürebilir miyiz diye düşünüyoruz. Sizlere de bu konu ile ilgili danışacağım önümüzdeki günlerde. İnegöl mobilyasını bütün dünyaya tanıtmak adın neler yapabiliriz düşünmek lazım” dedi.

 

Aktaş sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Fuar alanı ile ilgili bir algı oluşmuş. Yapılacakmış da ben engel oluyormuşum. Arkadaşlar benzin vardı da biz mi içtik. Böyle bir şeyin olmasına anca katkı veririz biz. Bundan hiç şüpheniz olmasın”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş