Satranç şampiyonları belli oldu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetlerin İl genelinde düzenlenmesini içeren imzalanan protokolde yer alan İnegöl Satranç turnuvası geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Yayınlama: 02.03.2018
558
A+
A-

Okullarındaki turnuvaların ardından her sınıf düzeyinde ilk sırayı alan öğrenciler İlçe finallerinde karşılaştılar.

 

Satranç ustaları ilk olarak kendi okullarındaki düzenlenen turnuvalarda ter döktüler. Her okulun kendi bünyesinde yaptığı turnuvaya ilkokullarda 883, ortaokullarda ise 561 öğrenci katıldı. Okullarında sınıf düzeyinde ilk sırayı alan ilkokullarda toplam 50 öğrenci, ilk sırayı alan ortaokullarda toplam 36 öğrenci ilçe finallerine katılmaya hak kazandılar.








 

28 Şubat 2018 tarihinde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Okul Sporları İlçe Koordinatörü İbrahim Payas denetiminde İlçe Satranç Final turnuvası düzenlendi. Kıran kırana geçen turnuva sonucunda kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, Mart ayında düzenlenecek Bursa Finallerinde ilçemizi temsil edecekler.

 

Konuyla ilgili açıklama da bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican; “Bizler sportif ve kültürel faaliyetleri önemsiyoruz ve destekliyoruz. Satranç da öğrencilerimizin zihin gelişimine katkı sağladığını biliyoruz. Bu konuda okullarımızda satranç eğitmenliği sertifikası olan öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimizi ders saatleri dışında eğitiyoruz. Buradan bütün öğrencilerimizi en az bir spor dalı ile uğraşmalarını istiyoruz. Turnuvada mücadele eden tüm öğrencileri kutluyor, dereceye giren öğrencilerimize de Bursa’da düzenlenecek Finallerde başarılar diliyorum” dedi.

 

İlçe Koordinatörü ve Beden Eğitimi İbrahim Payas, Mart ayında düzenlenecek finallerde dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin final turnuvasında verileceğini söyledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.