SEVGİ İZİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlıları güvence altına alacak Sevgi İzi projesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Böylesi önemli bir projenin içerisinde olmak ve İnegöl’de yaşayan bu özel insanlara bir nebzede olsa katkı ve destek sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 27.04.2017
717
A+
A-

İnegöl Belediyesi, İnegöl’ü yarınlara daha modern ve yaşanabilir kent olgusu ile taşımak için gece gündüz demeden şehrin dört bir tarafında belediyecilik faaliyetlerini sürdürürken, insanı merkeze alan sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini bir bir yerine getirmenin uğraşı içerisinde birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi son olarak özel eğitime ve özel bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlıları güvence altına alacak Sevgi İzi Projesine entegre olma adına yeni bir oluşumun startını verdi.

 

ÖNCE İNSAN






Gönlümüzün bağlı olduğu, hayatımıza her daim renk katan, bu dünyada var olma gayemizi bizlere defaatle hatırlatan özel bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlılarımızı güvence altına alacak Sevgi İzi Projesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz belediyeciliği park yapan, yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Belediye olarak bunları tabi ki yapacağız hatta en iyi şekilde yapacağız; ama önce insan diyeceğiz. Belediye olarak hizmetlerimizi bu anlayış çerçevesinde sürdürürken, tabi ki bizler için ayrı bir önem arz eden ve toplum içerisinde onları her zaman en ön sıralarda görmek istediğimiz özel bakıma ve özel eğitime muhtaç vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda şehrimizde yaşayan özel bakıma ve özel eğitime muhtaç kardeşlerimizi toplumdan soyutlamak yerine onların hayatın birer parçası olmalarını sağlayacak proje, faaliyet, etkinliklerle bu kardeşlerimizin sosyal yaşamda hak ettikleri yeri bulmaları için çalışıyoruz. Bu kapsamda İnegöl’ümüzde yaşayan bu özel insanlarımızın güvenlikleri için elzem olan yeni bir uygulamanın startını veriyoruz” dedi. 

 

SEVGİ İZİ NEDİR ?

Gönüllerimizin bir olduğu bu özel insanlara yönelik olarak onları güven altına alacak ve daha rahat hareket etmelerine imkan vereceğine inandığımız Sevgi İzi uygulamasına belediye olarak katkı ve destek vermenin bizleri ziyadesiyle mutlu edeceğini belirten Aktaş, Sevgi İzi Projesi hakkında da bilgiler verdi. Aktaş, “Sevgi İzi; yıllardır kayıp insanları yakınlarına kavuşturan, bu alanda övgüyü sonuna kadar hak eden özel bir proje. Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan yakınlarımızın bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı korkusunu hep yaşarız. Bu sadece Türkiye’de değil tüm dünyada önemli bir sorun. Asıl önemli olan ise bu tür rahatsızlığı bulunan yakınımızın kendini ifade edemeyecek olması. Kaybolduğunda nereye gideceğini, ne yapacağını bilemeyecek olması. Böyle bir durumda ailenin yasadığı ıstırabın ne kadar büyük olduğunu düşünebiliyor musunuz? Ağzı var, dili yok, melek gibi bu insanlar son derece savunmasız, her türlü tehlikeye açık ve siz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Yıllardır kayıp insanları yakınlarına kavuşturan, bu alanda övgüyü sonuna kadar hak eden bir isim olan Araştırmacı gazeteci Müge Anlı engelli kayıplarının daha kısa sürede bulunması için Sevgi İzi projesini hayata geçirdi. Bunun için www.benibuldular.com sitesini açtı. Bu site sayesinde zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlılarımızın kaybolmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.”

 

12 MAYIS CUMA GÜNÜNE KADAR

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) ve İnegöl Yardım sevenler Derneğinin bu konudaki istek ve taleplerini değerlendirerek bizler de İnegöl’de yaşayan özel bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlılarımızın bu sisteme dahil olmasına öncülük etmeye karar verdik diyen Aktaş, “Bu özel ve anlamlı projeyi 10-16 Mayıs tarihlerine denk gelen Engelliler haftası içerisinde yapmak istedik. Bu kapsamda yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler 12 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar belediyemizin hizmet masasına gelerek, gerekli başvuru formunu doldurarak bu sisteme kayıt işlemini gerçekleştirebilecekler.”

 

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK

Sistemin nasıl işleyeceği hakkında da bilgi veren Aktaş, “Aslında sistem çok basit. Hizmet masasına gelen ailelerimize www.benibuldular.com sitesindeki başvuru formu doldurularak sisteme dahil olmalarını sağlayacağız. Başvuru formunu doldurduktan sonra sistem kendilerine bir numara verecek. Örneğin, 107. Daha sonra bu kayıt başvurusundan sonra 15 – 16 Mayıs günlerinde Bursa’dan gelecek uzman kişi tarafından özel bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlılarımızın bileklerine kaybolmaları halinde bulunmalarını sağlayacak numaranın yazılı olacağı dövme işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi izi onun güvencesi olacak. Allah göstermesin özel bakıma ve özel eğitime muhtaç kardeşlerimizin kaybolma durumu hasıl olursa, kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi’ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvurabilecek. Ardından sistem devreye girecek. Koldaki o “rakam”ı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Burada önemle belirtmek istediğimiz bir konu şu: Koluna Sevgi İzi uygulanan kişiyle ilgili herhangi bir bilgi, fotoğraf ya da iletişim bilgileri tamamen gizli kalacak ve sadece kişi bulunduğunda bu bilgiler yetkililerine verilecek. Ayrıca bu sisteme entegre için ulaşmadığımız kişiler veya son başvuru tarihini kaçıranlar olursa, belirttiğimiz tarihten sonra da başvuruları almaya devam edeceğiz.”

 

DİYANET İŞLERİNDEN GEREKLİ FETVA ALINDI

Belki bu dövme işleminden dolayı kafalarda soru işareti olabilir diyen Aktaş, “Bu konuda zihin bulanıklığını gidermek ve proje kapsamında yapılacak dövme işleminin dinen bir sakınca teşkil etmediğine dair Diyanet İşleri Başkanlığımızdan fetva aldığımızı da buradan belirtmek istiyorum.”

 

Aktaş son olarak, “Böylesi önemli bir projenin içerisinde olmak ve İnegöl’de yaşayan özel bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuk, genç ve Alzheimer hastası yaşlılarımıza bir nebzede olsa katkı olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Hayatımızı renklendiren, gönlümüzün genişlemesine, dünyaya farklı bir pencereden bakmamıza vesile olan bu özel dostlarımızla her daim birlikte olmak dileğiyle, Sevgi İzinin artarak devam etmesi temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş