SİFTAH SAADETLİ GENÇLERDEN

Saadet Partisi Gençlik Kollarının uzun süredir Türkiye genelinde yürüttüğü ‘Siftah Bizden’ çalışmasına, İnegöl Gençlik Kolları da başladı. İçerisinde 1 TL ile mektup bulunan zarflarla, esnafa ‘Siftah Bizden Bereket Allah’tan’ diyen Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları, gerçekleştirmiş oldukları çalışmayla ahilik şuuruna atıfta bulunuyor.

Yayınlama: 28.10.2019
510
A+
A-

Haftanın Pazar günleri sabah namazı ile bir araya gelen Saadetli Gençler, ardından esnafları gezerek dükkanlarına kapı altından bir mektup ve bu mektuba yapıştırılmış 1 TL bırakıyor. Gençler tarafından bırakılan mektupta  “Bereket yağmurunun erkenden üzerine düşmesi niyetiyle Ahi-Evran’ın geleneğiyle dua etmek için bu sabah saatinde seninle birlikteyiz. Siftah Bizden Bereket Allahtan” ifadeleri yer alıyor.

 

AMACIMIZ AHİLİK ŞUURUNU HATIRLATMAK






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Akyüz, Kapitalizmin insanımızı materyalizme mahkûm etmeye çalıştığı bu zamanda amacımız, Selçuklu Devleti‘nin yıkılma aşamasına geçtikten sonra ortaya çıkan ve şanlı Osmanlı Devleti‘ni mümtaz devlet yapan ahilik şuurunun hatırlanmasına vesile olmaktır. Kapısına geleni boş çevirmeyen yeri geldiğinde bir fakiri doyuran yeri geldiğinde ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılayan her düşkünün çaldığı kapı olan esnaf abilerimizin bu zorlu süreçte yanlarında olduğumuzu göstermek ve bin yıllık geleneğimizi sürdürmek adına Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları olarak siftah programını gerçekleştirdik. Her pazar sabah namazından sonra İnegöl’ümüzün çeşitli mahallelerinde bu çalışmayı yapmaya ve esnafımızın yüzündeki tebessüm olmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm esnaf abilerimizin yardımcısı olsun işlerine bereket versin” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş