‘Sıkıntılı süreçten geçiyoruz’

Yayınlama: 01.02.2023
105
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, odanın olağan genel kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, kuraklıkla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, İnegöl’de kar yağışının geciktiğini ve yağışların mevsim normallerinde seyretmediğini ifade etti. Çelik, değerlendirmesinde, “Ben ömrümde bu şekilde bir kış görmedim. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah inşallah sonunu güzel eyler” dedi.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, makamında açıklamalarda bulunarak cumartesi günü saat 10.00’da Zenn Düğün Salonu’nda odanın olağan kongresinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

RAKİP YOK






Seçimlerde şu ana kadar kendisine henüz bir rakip çıkmadığını belirten Çelik,

“Malumunuz zaman su gibi akıp gidiyor. Cumartesi günü Ziraat Odamızın olağan kongresi var. Saat 10.00’da kongremizi gerçekleştireceğiz. 4 Senenin nasıl geçtiğini inanın anlamadık. Oturduğum koltukta 14’üncü senem bitmiş oluyor. Allah ömür verirse 18’inci seneye yürümüş olacağız. Şu an karşımızda bir rakip yok. Bizlere bu teveccühü gösteren tüm çiftçilerimize, delegelerimize, muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

14 YILDIR GÖREVDE

14 Yıldır görevini heyecanla yürüttüğünü belirten Çelik,

“İlk gün nasıl bu koltuğa oturduysam, aynı heyecanı taşıyorum. Ben çalışmayı seven bir insanım. Hiç durmadan kendimize vazife olmayan görevleri bile yapmak için uğraşıyoruz. Bu doğrultuda kalan süreyi de Allah’ın ömür verdiği takdirde devam ettireceğiz” dedi.

‘SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’

Kuralıkla ilgili konuşmasını sürdüren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen akşam babamla köyde oturuyorduk. Yarımı asırı deviren biri olarak babama, ‘Baba ben böyle bir kış görmedim’ dedim. Babam 92 yaşında, ‘Oğlum ben 92 yaşındayım böyle bir şey görmedim’ dedi. Yani 92 Yaşındaki adam böyle bir kış görmemiş. Kış yok. Buğdayla alakalı sıkıntılar var. Biliyorsunuz kurak bir sezon geçirdik ülke olarak. Bölgemizdeki yağışlar bugün itibari ile buğdayı kurtarmış görünse de bizim bu kuraklığı atlatabilmemiz için özellikle Şubat ve Mart aylarını yağışlı geçirmemiz lazım. Ama şunu söylemeliyim; şubat ayını kar yağışı ile geçirmemiz lazım ve bu karın lodos ile hemen erimemesi lazım. Bunların hepsi Rabbimin elinde. Rabbim ne isterse o olur. Yağan karın ormanlarda, tarlalarda durması lazım ki lodos gelmeden toprak kana kana karı çeksin. Ardından bahar yağmurları ile birlikte barajların dolması ile birlikte bu sıkıntıyı inşallah atlatacağımızı düşünüyoruz. Sözümün başında söylediğim gibi ben ömrümde bu şekilde bir kış görmedim. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah inşallah sonunu güzel eyler”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş