ŞİŞ VE TIĞ ÖRÜCÜLÜĞÜ İLE ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİNİ SANATA DÖNÜŞTÜRDÜLER

İnegöl Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda eğitim gören öğrencileri, şiş ve tığ örücülüğü ile çizgi film karakterlerini sanata dönüştürdü. Sanata dönüştürülen eserler, ‘Oyuncaklar diyarı’ sergisinde izlenime açıldı.

Yayınlama: 03.04.2019
1.008
A+
A-

3-10 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan serginin açılışı, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Sergide 350 saatlik şiş ve tığ örücülüğü ile birlikte oyuncak bebek yapımı ile amigurumi modelinde 200 eser bulunuyor.

 

İnegöl Kent Müzesi Sergi salonunda düzenlenen sergi açılışı öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Çok kısa da olsa yeni döneme dair düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok heyecanlıyım. 16 aydır bu şehre hizmet ettik ve bir ara dönem gibiydi. Aldığımız dönemi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Yine Allah nasip etti, doğduğumuz şehre hizmet etme şerefine nail olduk. Bundan dolayı ben bu teveccühlerinden dolayı tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.






 

İNESMEK’in bir çok kursu olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Vatandaşlarımız da ilgi gösteriyor. Bu kurslara katılıp, gerek kendilerinin gelişimi noktasında gayret sarf ediyor gerekse aile bütçelerine katkı koyabilmek adına da buralardan istifade ediyorlar. inşallah biz bunları bu dönem biraz daha geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Taban, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Bugün; ‘Oyuncaklar diyarı’ başlığı altında örgü oyuncak bebek sergisini, 3-10 Nisan tarihleri arasında açık tutulacak şekilde, açılışını gerçekleştireceğiz. Bu konuda özellikle öğretmenlerimizden Sibel Gürbüzoğlu hanımefendinin ve onun kursiyerlerinin hazırlamış olduğu oyuncak örgü sergisini birazdan hep birlikte açacağız ve inşallah oradaki güzel eserleri hep birlikte görmüş olacağız”

 

Geri dönüşüm ile yapılan eserlerin değerli olduğuna da dikkat çeken Taban, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Burada yapılan işin katma değerine baktığım zaman, ortaya çıkarılan güzellilerin pek çok atık sayılabilecek konularda da geri dönüşüm sağlanması, eser ve değer ortaya çıkarılmasını da önemsiyorum. İnşallah birazdan içeride müşahede etmiş olacağız. 40 Kursiyerimiz ve Sibel öğretmenimiz, beraberinde 350 saatlik şiş ve tığ örücülüğü ile birlikte oyuncak bebek yapımı ile amigurumi modelinde birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. 200 Adet oyuncak sergide yer almakta. Bunları tüm ziyaretçilerimize açmış bulunuyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş