Şoförler Odası’ndan iftar saati uyarısı

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz yaptığı açıklamada, Ramazan nedeniyle özellikle iftar saatlerinde trafiğin yoğunlaşıp,hızlandığını, söyledi.

Yayınlama: 05.06.2018
826
A+
A-

DAHA FAZLA DİKKATLİ, SABIRLI VE DUYARLI OLMALI

Oruçlu sürücülerin vücut dengelerinin, normal günlere göre çok daha farklı olacağının altını çizen Başkan Bahattin Korkmaz, “Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmekte, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak refleksler de yavaşlamakta. Oruç nedeniyle sürücülerde meydana gelen dikkat dağılması, kazaların en büyük nedenlerindendir. Sürücüler Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı. Ay boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için, acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araç kullanılmalı. Aksi halde beklenmedik ve can yakan kazaların olması kaçınılmazdır” dedi.

 






TOLERANSLI OLUN

Türkiye`de meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Korkmaz, sürücülerin, hoş görü ayı olan Ramazanda, birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı davranmaları gerektiğini söyledi.

 

 İFTAR SAATLERİNE DİKKAT

 Ramazanda kazaların özellikle iftar saatlerine yakın zamanlarda yoğunlaştığına dikkat çeken Korkmaz, bu saatlerde yola çıkanlardan, daha dikkatli olmalarını istedi. İ

 

İFTAR SAATLERİNDE TRAFİĞE ÇIKMAYIN

İftar saatine yakın zamanlarda yola çıkanlardan daha dikkatli olmalarını isteyen İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz,  Ramazan nedeniyle tatilden erken dönenlerin trafik kurallarına uymaları, aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları gerektiğini de ifade ederek, “Ramazan boyunca sürücüler, iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemeli. Özellikle kan şekeri düşenler aniden öfkelenebilirler. Sıvı ve elektrolit kaybı, susuzluk şuur bulanıklığı yapabilir. Oruçlu sürücülerimizin bunlara dikkat etmesi gerekir. Özellikle iftar saatlerinde zorunlu olmadıkça yoğun trafiğe çıkmaktan kaçınmalıdırlar. Mümkünse özel araçları kullanmak yerine, toplu taşıma araçları tercih edilmeli. Bu davranış,  can güvenliğini sağlamada önemli bir etken olacaktır” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş