Şoförleri itibarsızlaştırıyorlar

Şoförlük mesleği ile ilgili itibarsızlaştırma girişimlerinin olduğunu belirterek açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Son günlerde taksici, dolmuşçu, minibüsçü esnafımız dizilerde bu mesleklerin, toplumda kabul görmeyecek davranışlarda gösterilmesinden çok rahatsız” dedi.

Yayınlama: 06.11.2018
690
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Minibüsçü, dolmuşçu, taksici gibi gün içinde binlerce vatandaşımızı taşıyan esnafımız, diğer tüm esnaf ve sanatkârlarımız gibi görevini layıkıyla yapmaya çalışan, tüm yolcularının can ve mal güvenliğinden sorumlu olan bir camiadır. Bazı televizyon dizilerinin senaryolarında, bu kesime yönelik sürekli olumsuz algı oluşturuluyor. Toplumumuzu ve bu meslekleri zedeleyecek bu tür senaryoları şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

BU CAMİA BU OLUMSUZ ALGIYI HAK ETMİYOR






Taşımacı esnafının görevini layıkıyla yapan meslek kollarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Korkmaz, “Son günlerde taksici, dolmuşçu, minibüsçü esnafımız dizilerde bu mesleklerin, toplumda kabul görmeyecek davranışlarda gösterilmesinden çok rahatsızız. Milyonlarca vatandaşımızın izlediği kanallarda, bu kesimin itibarsızlaştırılmasına ve hedef gösterilmesine yönelik sahneler yer alıyor. Acil durumlarda araç içinde müdahale ederek yolcusunun hayatını kurtaran, güzergâhını değiştirerek yolcuyu hastaneye götüren, araç içinde unutulan değerli eşyalara gözü gibi bakıp sahibine ulaştıran taşımacı esnaf ve sanatkâr camiası bu olumsuz algıyı hak etmiyor. Bu kesim, kendi ailesini koruduğu gibi tüm yolcularını koruyan, vatanını milletini seven, toprağı namus gören ve kimsenin malına, namusuna kastetmeden görevini yapan esnaf teşkilatının önemli mensuplarıdır” şeklinde konuştu.

 

“SENARYO VE ÇEKİMLERDE DAHA HASSAS DAVRANILMALI”

Tüm mesleklerde iyi insanların da kötü insanların da olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Minibüsçü ve dolmuşçu esnafını, bu ve bunun gibi yalnızca olumsuz davranışlar içerisinde gösteren senaryo ve çekimlerde daha hassasiyetli davranılmasını bekliyoruz. İnsanın olduğu her yerde iyi de kötü de vardır. İyi ya da kötü insan olmanın meslekle hiçbir ilgisi yoktur. Buna rağmen dizi ve filmlerde yalnızca minibüsçüler, dolmuşçular, taksiciler tüm kötü örnekleri sergiliyormuş gibi göstermek yanlıştır. Vatandaşlarımızın kafasında bu kesime yönelik önyargı oluşmasına neden olan ve bu meslekleri zedeleyecek senaryoları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş