Soğan fiyatları tavan yapacak

İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, pazar ürün ve fiyatları hakkında açıklamalarda bulunarak, önümüzdeki günlerde pazarın en pahalı ürününün ‘Soğan’ olacağını belirtti.

Yayınlama: 19.11.2018
832
A+
A-

Pazar fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, önümüzdeki günlerde soğan da ciddi artış meydana geleceğini ifade etti.

 

SERA ÜRÜNLERİNDE BOLLUK VAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Kış aylarına girmemiz nedeni ile yerli ürünler bitti. Sera ürünlerine geçiş oldu. Sera ürünlerinde bolluk olunca, kışın taleplerde azalınca hali ile fiyatlar düşüyor ama bu her üründe olmuyor. Mesela domateste şuan durum çok iyi. 2,5 liradan 5 lira arasında fiyatlar değişiyor. Ama bundan 1-2 ay öncesine kadar 5 liradan aşağı domates yoktu.

 

SOĞAN FİYATLARI YÜKSELECEK

Soğanın bahar aylarında olduğunu gibi şimdilerde de fiyatında yükselme meydana geleceğini belirten Durgut, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Şuanda mandalina bol. Mandalina 1,5 lira ile 4 lira arasında kalitesine göre. Şuan soğanda sıkıntı var. Bahara girdiğimiz aylarda olduğu gibi soğanda şimdi de sıkıntı var. Bunun nedeni; soğanda hastalık oldu, depolarda çürümeye başladı. Adam 100 ton deposuna koyuyor, 50 tonu çöpe gidiyor. Bu sefer fiyatlarda yükselme meydana geliyor ve tüketiciye yansıyor. Bu nedenle de fiyatlarda artış meydana geliyor.  Soğan şu anda 4 lira civarında ama bu fiyatlar yükselecek. Çünkü önümüz kış, bir yerde yetişecek durumu da yok”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş