SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİR KAPTA SEN KOY

Kent Konseyi Sokak Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkal, sıcaklıkların artması nedeni ile sokak hayvanlarının ciddi sıkıntılar çektiğini belirtti. Erkal, herkesin evinin önüne temiz su kabı koyması hususunda telkinde bulunurken, ilçe halkına konu ile ilgili bilgi verdi.

Yayınlama: 03.07.2017
1.524
A+
A-

Kent Konseyi Sokak Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkal, sokak hayvanlarının sıcak havalarda zarar görmemesi için ilçe halkının da bazı görevleri olduğunu belirterek, vatandaşlara konu ile ilgili duyarlı olmaları konusunda telkinde bulundu.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erkal, şu ifadeleri kullandı: “Gölgede 35 dereceleri buldu sıcaklar. Sevdiklerimizi ve kendimizi sıcaklardan korumaya çalışıyoruz. Bu çabamızın  bir bölümünü de bize bu dünyada emanet olan sokak hayvanları için harcayabilir miyiz? Sıcak havalar, açlık, susuzluk ve sıcaktan kaynaklı travmalarla hayvanlara ani ölümler getirmektedir. Yaz aylarında hayvanlar çok hassaslaşır ve hatta sıcaktan bizden daha çok etkilenirler. Sokağınızdaki hayvanlara günde 5 dakika ayırarak çok daha mutlu ve sağlıklı olmalarını sağlayabiliriz. Sokağın uygun bir yerine bir kap temiz su koymak hiç birimize zor gelmez. Su, yaşamdır. Birçok sokak hayvanı su bulamadığı için ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor ve ölüyor. Su, bir hayvanın hem sağlığı hem de temizliğine devam edebilmesi için şarttır. Sokak kedilerinin kirli görünümlerinin sebeplerinden biri de su bulamayışlarıdır. Güvende olmayan ve tükürüğü ile kendini temizleyecek kadar su içememiş olan bir kedi kendini temizleyemez. Kuşlarda, kedilerde, köpeklerde sizin yapacağınız bu küçük hizmet ile belki hayatlarını devam ettireceklerdir”






 

“Sokak hayvanları için büyük hazır pet su kaplarından birini keserek güzel bir su kabı yapabilirsiniz. Daha sonra su kabını sokağın uygun bir yerine (çöplüğe ya da arabaların sıkça park ettiği bir mekâna değil) koyabilirsiniz. Sizin gibi hayvan dostları ile işbirliğine giderek su kabının her gün taze su ile dolu olmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada su kabının kirli ya da pis olması halinde ya kabı temizlemeyi ya da yeni bir kap ile değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz”

 

“Evde artan ama bozulmamış yiyecekleri temiz bir kap içinde sokağın uygun bir yerine bırakabilirsiniz. Hepimiz öyle veya böyle yenmeyen yemekleri çöpün derinliğine boşaltma kolaylığını tercih ederiz. Oysaki yemek pişerken artan ya da yenmeyip kalan yemekler sokak hayvanları için altın değerindedir. Ama artan yemekleri hayvanlara verirken dikkatli olmalısınız. Bozulmuş yemekleri kesinlikle sokak hayvanlarına vermeyin. Sokak hayvanlarına yemek verirken çevreyi de kirletmemek adına yemekleri mümkün olduğunca bir kap içinde verin. Sokak hayvanları için büyük hazır pet su kaplarından birini keserek güzel bir yemek kabı yapabilirsiniz. Daha sonra yemek kabını sokağın uygun bir yerine (çöplüğe ya da arabaların sıkça park ettiği bir mekana değil) koyabilirsiniz. Eğer sokak hayvanları için daha fazla emek harcamak isterseniz (ki çok faydalı bir iş yapmış olursunuz), onlara yemek de pişirebilirsiniz. Kaynatılmış makarna ya da marketten getirirken kırılmış yumurtalardan yapılma bir omlet sokak hayvanlar için çok faydalı olacaktır”

 

“Mutlaka birisi su verir ya da hayvanları besler, tarzındaki düşünce çok büyük bir yanılgıdır. Sokak havanlarını koruyup kollamaya su vermeye ya da beslemeye çalışan insanlarında hayat telaşı içinde olduğunu lütfen unutmayın. Bu yüzden her yere yetişmeye bilirler. Bu sorumluluk hepimizindir. Hiç kimse görmemezlikten gelemez. Gördüğünüz bir hayvanin mesuliyeti size aittir. Yani o biri sizsiniz. Her evin ve işyerinin önünde mutlaka bir kap su olmalı. Evet, bu işlem hiç te zor değildir. Ve kimse size bunu niçin yaptığınızı sormaz hatta takdir edilirsiniz. Bir canı yaşatmak ve korumak kadar güzel ne olabilir. Belediyenin bazı bölgelerde hayvanlar için yaptırdığı beslenme kaplarına mutlaka sahip çıkmalıyız. Ayrıca Alinur Başkan’dan daha fazla beslenme kabı yapmasını rica ediyoruz. Müslüman bir toplumda,  hayvanların açlıktan ve susuzluktan ölmesi hepimize ayıp ve utanç olarak yeter”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş