SORUN üCRETLER DEĞiL

Kent Konseyi Bilgi ve eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Çevik, yaklaşan öğretmenler günü öncesi açıklamalarda bulunarak, öğretmenlerin tek derdinin ücret olmadığını ifade etti.

Yayınlama: 23.11.2017
490
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevik, şu ifadeleri kullandı: “Yine bir öğretmenler günü yaklaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda basında, sosyal medyada ve daha birçok yerde, kutlama mesajları ve birçok tartışma programları yayınlanıyor. Yılbaşından sonra öğretmenin alacağı maaşlar hesaplanırken, veli çocuğum hiçbir şey  olamazsa öğretmen olsun diyor. Sendikalar öğretmenin tek sorunu maaşmış gibi toplu iş sözleşmelerinde parayı ön planda tutuyor. Olumsuzlukları sıralayıp gitmek oldukça mümkün. Oysa ki  öğretmenlerimiz vefakar, cefakar ve her türlü olumsuzluğa rağmen evlatlarımızı en  güzel şekilde hayata hazırlayanlardır. Her öğretmen bilir ki, eğitemediği öğrenci yarın karşısına çok farklı şekillerde çıkacaktır. Öğretmenler için kaybedilecek bir öğrenci daha yoktur”

 

“Son zamanlarda yaşananlar özellikle NATO’nun yaptığı tehditkar  saygısızlık öğretmenlerimizin omuzlarına daha ağır yükler yüklemiştir. Öğretmenler vatanı milleti için çalışan, düşmanın her türlü oyunlarını bozan yeni nesiller yetiştirmek zorundadır. Geleceğimize yön verecek öğrencilerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz. Atatürk de ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözüyle öğretmenliğin  önemine vurgu yaparken, bizler bugün öğretmenlerimize ne kadar değer veriyoruz, okullarımızın istek ve yardımlarına ne oranda koşuyoruz, bizler öğretmenlerimizin işini yapmasına fırsat veriyor muyuz? Bu vesile ile tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlar, bu zor ve meşakkatli görevlerinde başarılar dilerim. Öğretmen yılarsa, öğretmen görevini yapamazsa toplumlar helak olur. Öğretmenler yılmadan, bıkmadan, usanmadan görevini yerine getirsin ki toplumlar çağ atlasın, çağ açsın” 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş