Sosyal faaliyet işte buna denir !!

İnegöl’e bağlı Çitli Köyü’nde ikamet eden kadınlar, birlik olarak imece usulü gözleme yaparak Cuma namazının ardından cemaate ve köy halkına ikram ettiler.

Yayınlama: 10.09.2021
2.577
A+
A-

 İnegöl’ün nüfus olarak en kalabalık kırsal mahallesi olan Çitli Köyü’nde birçok sosyal faaliyet düzenleniyor. Özellikle damadı dereye basma, römorkların yaz aylarında havuza çevrilmesi, imece usulü köy ekmeği pişirilmesi gibi birçok faaliyet gerçekleştirilen köyde, son olarak gözleme etkinliği gerçekleştirildi.

 

Çitli köyünün kadınları bir araya gelerek, imece usulü önce hamur açtı, ardından da gözlemeleri pişirdi. Cuma namazının hemen akabinde pişirilen gözlemeler vatandaşlara ikram edildi.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çitli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

 

“Çitli köyümüz genel olarak birlik ve beraberlik içinde. Annelerimiz, teyzelerimiz, kadın kardeşlerimiz bir araya gelerek imece usulü görmüş olduğunuz faaliyeti gerçekleştiriyor. Günümüzde herkesin ağzında bir, ‘Sosyal Faaliyet’ sözü var. Sosyal faaliyet işte buna denir. Bu nedenle vatandaşlarımızın köyde daha fazla zaman geçirerek, kültüründen uzaklaşmamaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Zira bu görüntüyü şehirlerde görmek artık neredeyse imkânsız hale geldi. Samimiyetle gözleme yaparak vatandaşlara ikramlarda bulunan annelerimize, teyzelerimize, kadın kardeşlerimize teşekkür ediyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş