Sosyal medya art niyetli insanların ekmek teknesi oldu

Günümüzde kullanımı hızla yayılan Sosyal Medya, beraberinde sorunları da gündeme getiriyor., sosyal medya üzerinden son yıllarda bir furya oluştuğu, bu insanların sosyal medya üzerinden kendilerine bilerek ve isteyerek sinkaflı cümleler kurdurarak, açtıkları davaları kazanmakta ve ciddi gelir elde etmektedirler.

Yayınlama: 23.02.2021
1.688
A+
A-

Gazetemizin talebi üzerine bu konuyu ele alan Avukat Suna Dardağan Demir bu konuyla ilgili görüşlerini şöyle açıklamıştır; Günümüzün kaçınılmaz gerçeği olan Sosyal Medya kullanımı her geçen gün artmaya ve genişlemeye devam etmektedir. Ülkemizde milyonlarca insanın kullandığı sosyal medya, beraberinde sorunları da gündeme getirmektedir.

 

Sosyal medyanın güvenilir bir ortam olmadığı tartışılırken, son yıllarda sosyal medya da yapılan paylaşımlar ve bu paylaşımlara yapılan yorumlar nedeniyle ceza davaları ve tazminat davaları da artmaya başlamıştır.








 

Konu ile ilgili gazetemizin ulaştığı Avukat Suna Dardağan Demir, sosyal medya ile ilgili vatandaşlarımıza bir dizi uyarılarda bulundu.

 

SİYASETTEN SPORA HERKES SOSYAL MEDYA KULLANICISI;

Siyasiler, yazarlar, öğrenciler, sporcular gibi her kesimden insanların sosyal medya kullandığını ifade eden Demir, şu ifadeleri kullandı;

 

“Sosyal medya kullanımı her geçen gün artarak devam ediyor. Genç nesle baktığımızda Twitter, İnstagram, Tik Tok, Facebook gibi birçok sosyal mecrada paylaşımlar yapıyor. Son yıllarda özellikle orta yaşın üzeri de sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanmaya başladı. Sosyal medya artık günümüzün kaçınılmaz bir gerçeği oldu. Siyasilerden sanatçılara, düşünürlerden sporculara herkes sosyal medyayı aktif kullanmaya devam ediyor. Toplumumuz da bu yöne doğru müthiş bir eğilim var”

 

SOSYAL MEDYA BİLİNÇLİ KULLANILMALI

Sosyal medyanın bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Demir, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Ülkemizde milyonlarca sosyal medya kullanıcısı bulunurken, bunların hepsinin iyi niyetli olması beklenemez. Bu nedenle sosyal medya üzerinden paylaşım yapılırken yaptığımız paylaşımlara ve paylaşımların altına yaptığımız yorumlara ve hatta paylaşıma yaptığımız beğeniye bile çok dikkat etmeliyiz. Zira Yargıtay 18. Ceza Dairesi bir kararından ‘Hakaret unsurları içeren bir tweti retweet eden şahsın da hakaret suçundan yargılanması gerektiğine’ hükmetmiştir. Nitekim sosyal medya davaları son yıllarda artarak devam ediyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan resimler, yapılan yorumlar ve hatta beğenilerin ihtimamla yapılması gerekmektedir. Bir anlık sinirle, fevri olarak verilen cevaplar ve paylaşımlar nedeni ile hem hapis cezası ve hem de para cezası ile karşılaşabilirsiniz. Kaldı ki bu açılan davalar sonucu hem  cezaya mahkum edilip ve hem de mahkeme masrafları ve karşı tarafın vekalet ücretini de ödemek zorunda kalabilirsiniz.

 

Demir, son yıllarda sosyal medya üzerinden bir furyanın oluştuğu ve bazı kötü niyetli insanların buna zemin hazırlayacak fotoğraflar ve yazılar paylaştığını ve akabinde bu fotoların ve yazıların altına yapılan hakaret içerikli yorumlara dayanılarak bunu mahkemeye taşıyarak ciddi gelir elde ettiğini söyleyerek, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

 

“Son yıllarda sosyal medya üzerinden bir furya oluştu. Bu furya, özellikle sosyal mecrada insanlara karşıt görüşten beyanlarda bulunarak, onları tahrik ediyor ve sinirlenmesine neden oluyor. Sonrasında ise bu paylaşımların altına yapılan hakaret içerikli yorumlara cevap vermemekte ve ekran fotoğrafı alarak şikayetçi olmaktadırlar. Ve akabinde yorumları yapan şahıslar hem tazminat davası ve hem de ceza davası ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu anlamda vatandaşlarımızın özellikle bu tip insanlara dikkat etmesi önem arz etmektedir. Sosyal medya güvenilir bir ortam değil. Vatandaşlarımızın buna idrak ederek, bilinçli sosyal medya kullanıcısı olması gerekmektedir”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.