Sosyal medya gençleri uyuşturucuyla tanıştırıyor

Basın İlan Kurumu tarafından Bursa’da düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programında geleceğin gazetecilerine, uyuşturucuyla mücadelede medyanın önemi anlatıldı.

Yayınlama: 16.03.2018
595
A+
A-

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Personeli Mustafa Volkan Tahpur gazeteci adaylarına, gençlerimiz için en büyük tehlikelerden biri olan uyuşturucuyla mücadelede kolluk kuvvetlerinin en önemli paydaşlarından birisinin medya olduğunu ifade etti. Tahpur, geleneksel medyanın uyuşturucu konusunda toplumu bilgilendirerek gençlerin uzak durmasını sağlarken, sosyal medyanın işlerini zorlaştırdıklarını anlattı.

 

Basın İlan Kurumu’nun Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı çerçevesinde oluşturulan Haber Atölyesi’nde, Uyuşturucuyla mücadelede medyanın önemi anlatıldı. Programda geleceğin gazetecilerini bilgilendiren Narkotik Şube Müdürlüğü Personeli Mustafa Tahpur, gençlerimizin geleceğini karartan, uyuşturucu konusunda toplumu bilgilendirmede medyanın en önemli paydaşlarından biri olduğunu söyledi. Medya ile birlikte yürütülen çalışmalar sayesinde bir çok gencin uyuşturucu bataklığından kurtarıldığını, bu konuda toplumun bilinçlendirildiğini anlatan Tahpur, “Uyuşturucuyla ilgili haberler hazırlanırken kullanacağınız dil çok önemli. Seçilecek kelimeler ve kullanacağınız görüntüler özendirmeden uzak olmalıdır. Sizlerin yazacağı haberler bir genci bir bataklıktan kurtarabilir veya bataklığa sürükleyebilir. Özellikle uyuşturucu haberleri yapılırken kesinlikle bu maddenin bileşenleri, içeriği, hazırlanışı, kullanım şekli hakkında bilgi verilmemelidir. Bununla ilgili görüntü ve görseller kullanılmamalıdır.”dedi.








 

Uyuşturucuyla mücadele sosyal medyanın işlerini zorlaştırdığını, sosyal medya üzerinden bir çok gencin uyuşturucu bataklığına sürüklenebildiğine işaret eden Tahpur, ailelerin çocuklarını iyi kontrol etmesinin önemini anlattı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.