SP’de Divan Toplantısı

Kongrenin ardından yeni göreve seçilen Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanlığı, Aralık ayı İlçe Divan Toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi.

Yayınlama: 30.12.2017
603
A+
A-

Geçtiğimiz Perşembe akşamı gerçekleştirilen divan Toplantısına SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Mahalle teşkilatları, Gençlik Kolları ve istişare kurulu ile parti üyeleri katıldı.

 

Divan toplantısının açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Önce ahlak ve maneviyat ilkesini kendisine şiar edinmiş, Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi Saadet Partimizin, fedakar, cefakar mensupları, 2017 yılının son ilçe divan buluşmamıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu ilçe divan vesilesi ile vefat yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim onlara ve bu davada son nefesini veren tüm geçmişlerimize rahmet eylesin inşallah. 8 Aralık 2017 Cuma Akşamı Saadet Parti’mizin İnegöl ilçe teşkilatımızın 7. Olağan kongresini icra ettik. Bu kongre vesilesi ile tekrar şahit olduk ki İnegöl’ümüzün en çalışkan, en coşkulu ve en güçlü teşkilatına sahibiz. Bundan dolayı teşkilatımızın tüm kademlerine, kongremize icabet eden tüm İnegöl halkımıza tekrar tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetimimiz yeni olsa da, 50 yıllık geçmişimizden aldığımız güç ile İnegöl’ümüz için, ülkemiz için ve tüm insanlık için çalışmaya devam edeceğiz. Teşkilat olarak, bugüne kadar İnegöl’ümüzün sorunları ve çözüm yolları ile ilgili bir çok çalışmalar ve açıklamalar yaptık. Sadece eleştiren değil, aynı zamanda da çözüm üreten, öneri sunan bir anlayış içerisinde olduk. Ancak yetki sahiplerinde hakim olan ben bilirim anlayışının neticesinde, ne eleştirilerimiz ne de önerilerimiz dikkate alınmadı. Malasef, üzülerek belirtelim ki bunun neticesinde İnegöl’ümüz çok şey kaybetti” dedi.






 

ANA SORUN İSİMLER DEĞİL ZİHNİYETTİR

‘Gönül isterdi ki; Milli Görüş belediyeciliği zamanında, kirli havadan temiz havaya geçişte ödül alan İnegöl’ümüzde, aradan geçen son 15 yılın ardından temiz havaya hasret kalmasaydık’ diyen Eroğlu, “Gönül isterdi ki; Uludağ’ın eteklerinde yerleşik olan şehrimiz de ucuz ve kaliteli suyu çeşmelerimizden içebiliyor olsaydık. Gönül isterdi ki; büyükşehir yasası ile reklam vergisi, emlak vergisi ve su fiyatlarındaki akıl almaz artışlar geçim sıkıntısı yaşayan halkımızın sırtına büyük bir yük olarak yansımamış olsaydı. Gönül isterdi ki; hastane gibi, İnegöl AVM gibi, terminal gibi insan yoğunluğunu arttıran yapıların şehir merkezinde değil de trafik problemi oluşturmayacak yeni İnegöl’ün inşa edileceği alanlarda yapılmış olsaydı. Gönül isterdi ki; şehrimizi sıkıntıya sokan bunca yanlış tercihlerden sonra yeni belediye binamız şehrin göbeğine yapılmamış olsaydı. Evet, gönlümüz İnegöl sevdasıyla, hizmet sevdasıyla çok şeyler istiyor ve bekliyor. Ama ne yazık ki, milli görüşsüz geçen yılların ardından İnegöl’ün durumu ortada. Ve ne yazık ki bütün bu olumsuzlukları İnegöl’ümüze miras bırakan yöneticilerin 2 milyon nüfuslu şehri yönetmek için görevlendirilmesi İnegöl halkının düşünmesi gereken önemli bir konudur. Ve buda gösteriyor ki, bundan sonra alınacak kararlar ve uygulanacak projeler İnegöl’ümüzü rahatlatmayacaktır. Ortaya çıkan tablo bunun açık delilidir. Çünkü mesele; Büyükşehir Belediye başkanının İnegöl’den olması değil. Çünkü Mesele; Büyükşehir’e bağlanmak değil. Çünkü mesele; İlçe belediyesinin, Büyükşehir belediyesinin ve iktidarın aynı partiden olması değil. Mesele zihniyet meselesidir. Mevcut zihniyetle iktidar da olsanız, büyükşehir belediyesini de, ilçe belediyesini de alsanız durum değişmez ve değişmiyor da. Belediye başkanlarının tamamını değiştirseniz de, bakanların tamamını değiştirseniz de durum yine değişmeyecektir. Çünkü ana sorun isimler değil zihniyettir” diye konuştu.

 

İNEGÖL’ÜMÜZÜN İL OLMASI GEREKİYOR

İnegöl’ün il olma konusunun yeniden gündeme geldiğini ifade eden Eroğlu, “Bizler milli görüş teşkilatları olarak her zaman İnegöl’ümüzün il olması gerektiğini, il olmanın İnegöl’ün hakkı olduğunu savunduk. 1996 yılında rahmet Erbakan hocamız Konukoğlu Camiinin temel atma töreninde İnegöl’ün inşallah 81. veya 82. il olacağı öngörüsünde bulundu. 2000 yılında Fazilet ve Milliyetçi Hareket Partimizin öncülüğünde İnegöl’ün il olma noktasında samimi gayretlerimiz, teşkilatımızın bu konuyu nasıl önemsediğinin bir göstergesidir. Bu konunun tekrar TBMM’ye taşınmasından dolayı CHP’ye teşekkür ederiz. İnegöl’ ün il olma meselesi politize edilecek bir mesele değildir. Aksine hiçbir siyasi beklentiye girmeden, siyaset üstü bir güç ve oluşumla, siyasi menfaati değil, İnegöl’ün menfaatini gözeterek, başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partiler ve tüm sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek oluşturacağı bir komisyonla başarılabileceğinin inancındayız. Böyle bir birliktelik olmadan başarıya ulaşmak zor olacaktır”

 

ALIN TERİMİZİ FAİZ LOBİLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Halkın gündeminde olan bir diğer konunun da ekonomi ve bütçe olduğunu belirten Başkan Eroğlu, “Biliyorsunuz, 2018 yılı bütçesi TBMM’de görüşüldü ve onaylandı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı bir çalışmayı ilçe halkımızla paylaşacağız. Ancak, burada sadece bir konuya değinerek bütçenin vehametini ortaya koymaya çalışacağım. Bütçe gelirleriyle ilgili yeni yılda yapılan onca zamma rağmen bütçede hala 65,9 milyar TL açık var. Daha da vahimi ise bu bütçede tarım için 10 milyar TL bütçe ayrılırken, sadece faize 71,7 milyar TL ayrılmıştır. Bu da gösteriyor ki, uygulanan yanlış ekonomik politikaların sonucu olarak, 2018 yılında da sanayicimiz, çiftçimiz, esnafımız, memurumuz, işçimiz, emeklilerimiz kısacası halk olarak hep beraber alın terimizi faiz lobilerine teslim edeceğiz. Yapılan bu bütçe de, ülkemizin ve ekonomimizin ne kadar kötü bir durumda olduğunu ortaya koymaya yeter de artar bile. Ekonominin iyi olmadığını gösteren diğer bir konu da halkın piyango biletlerine umut bağlamış olmasıdır. Düşünün, 80 milyonluk ülkede, ortalama 90 milyon adet piyango bileti basılıyor. Sadece yılbaşı çekilişi için bastırılan bilet sayısı 35 milyon adet. Diğer şans oyunlarını, kumar oyunlarını saymıyorum bile. Bu manzara karşısında nasıl olur da yan gelir yatarız, nasıl olur da banane diyebiliriz. Tabi ki, biz dertsiz olamayız. İlçemizdeki bu manzara, ekonomimizdeki bu rakamlar, toplum yapımızdaki bozulmalar omuzlarımızdaki yükün her geçen gün ne kadar çok arttığını gösteriyor. Bu inançla inşallah kongremizden ve inancımızdan aldığımız heyecan ve coşkuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu düşüncelerle rabbimden hepimize kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

 

Eroğlu’nun konuşmasının ardından divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş