SP’den Çelik’e ziyaret

Yayınlama: 07.04.2023
70
A+
A-

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanlığının “Nesilden nesile en büyük armağan” sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve heyeti, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’i ziyaret ederek ata tohumu hediye ettiler.

Ziyarette konuşan Hasan Eroğlu ülkemizin ürün çeşitliliğini korumak, doğallığı ve doğayı bizden sonraki nesillere bulduğumuzdan daha iyi bırakmak üzere böyle bir projeyi İnegöl’de uyguladıklarını ifade ederek,

“Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığımızın başlattığı bu projede bugüne kadar 1 milyon ata tohumu dağıtımı yapıldı. Biz de İnegöl teşkilatı olarak ilçemizde bunun dağıtımını yapmak üzere projeyi İnegöl’e taşıdık. Şu an ilk etapta 2.500 adet tohumu Nisan ayı sonuna kadar İnegöllü vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırmayı hedefliyoruz. Kampanyanın teması ve anlamı sebebiyle ilk ziyaretimizi ve ata tohumumuzu da Ziraat odamızın başkanı olarak size yapmayı uygun gördük. Nazik kabulleriniz için teşekkür ederiz” dedi.








İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Böyle anlamlı bir kampanya başlattığınız için sizlere teşekkür ederim. Tarım gerçekten stratejik bir konu. Yapmış olduğunuz çalışmanın önemini belirtmek için söylüyorum, bugün maalesef artık ilaçsız mahsul alamaz olduk. Eski zamanlarda İnegöl’ümüzde hiçbir zirai ilaç kullanmadan aldığımız ürünlerimiz vardı. En basitinden ben eskiden patatese ilaç atıldığını hatırlamazdım. Ancak şu an maalesef ilaç vermediğiniz zaman mahsul yetişmiyor. Bu da bizim tarımımızı zirai ilaç sektörüne bağımlı hale getiriyor. Yine eskiden İnegöl’de yetişen bir çok ürün çeşidini de artık kaybettik. Ana konuların başında tarımda ilaç, hayvancılıkta yem geliyor. Bunların maliyeti artık dayanılmaz boyutlarda. Üreticiyi korumak için süt litre fiyatını artırıyorsunuz. Peşinden hemen süt yemine zam geliyor. Artırım yaptığınızdan çok maalesef gelir kaybı yaşıyorsunuz. Bu sefer dayanamayan besici hayvanını kesiyor. Bu da bugünkü süt ve etteki fiyat krizinin temelinde yatan ana sorunlardan biri. Bu sebeple tarım ve hayvancılık konusunda gerçekten köklü adımlar atılarak kalıcı ve uzun vadeli çözümler üretmemiz şart.” dedi.

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.