SP’den ‘Halk Otobüsleri’ çağrısı

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İnegöl’de halk otobüslerinin sayısının yetersiz olduğunu, kış ayları öncesinde özellikle kalabalık noktalarda kapalı durak sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 08.09.2021
528
A+
A-

İnegöl’deki halk otobüsleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ticaret ve sanayi şehri olan İnegöl’de, konut alanlarıyla sanayi bölgeleri arasında, yoğun bir insan trafiği yaşanıyor. Özellikle bugün başlayan yeni eğitim ve öğretim dönemi ile birlikte, bu trafik neredeyse ikiye katlanmış durumda. Bu sebeple, toplu taşımayı kullanırken vatandaşlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları kamuoyuyla paylaşmak ve bu sorunların çözümü için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetlerin en başında yetersiz araç sayısı geliyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde bu sorun iyice ortaya çıkıyor. Sırf toplu taşımadaki yetersizlik sebebiyle birçok işyeri mecburi olarak özel servisle veya özel araçlarla personelini taşımak zorunda kalıyor. Özellikle Ağaç İşleri, Küçük Sanayi gibi şehrin içinde bulunan yerlerde bile mecburi olarak özel servisle taşımacılık yapılıyor. Toplu taşımadaki ikinci sorun ise; hat ve duraklardaki yetersizlik. Mevcut hatların dahi yetmediği şehrimizde, yeni imar alanlarıyla paralel olarak yeni hatlar ve mevcut hat üzerindeki ara duraklar artırılmalıdır. Yine kış aylarına geldiğimiz bu dönemde özellikle kalabalık noktalarda kapalı durak sayısı da artırılmalıdır. İnegöl’den Bursa’ya toplu taşıma ile 35 – 40 dakikada gidildiği bir dönemde, vatandaşlarımız evlerinden İnegöl’e gidebilmek için bazen yarım saat durakta beklemektedir. Toplu taşıma ile ilgili üçüncü sorun ise duraklarda yeteri kadar bilgilendirme yapılmamasıdır. Mobil uygulama ve internet aracılığıyla sunulan durak ve hat bilgilendirmeleri toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımızın büyük bir kısmına hitap etmiyor. Vatandaş durağa gittiğinde durağa konacak panolarda, bulunduğu duraktan hangi hatların geçtiğini ve bu hatların hangi güzergâhlara uğradığını görmesi gerekli. Vatandaşa, ‘Biz mobil uygulama yaptık, indir bak’ demek de çözüm olmuyor maalesef. Duraklarda her kesimden insanımızın anlayabileceği tarzda bilgilendirme panoları bulunması gereklidir. Özetle İnegöl’de toplu taşımada mevcudun en az iki katı kadar araç ve hat sayısıyla hizmet verilmesi gerekirken, mevcutla verilen hizmet eziyete dönüşmektedir. Bunun altında yatan en önemli sebep ise; belediye idarecilerinin toplu taşımayı bir kazanç kapısı olarak görüp, az maliyetle yüksek kar elde etmesidir”








 

Eroğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Geçtiğimiz ay yapılan bir uygulamayla, vatandaşın mevcut kartlarını Bursakart’la değiştirirken, talep edilen kart ve vize ücreti de maalesef bunun en önemli kanıtı olmuştur. Çünkü İnegöl’deki tüm kartların değişim maliyetinin sosyal medya kampanyaları, konser ve festivallere harcanan paraların, yarısı bile etmeyeceği kanaatindeyiz. Yapılması gereken; Belediye Başkanının bile evinden işine gidip gelirken kullanabileceği rahatlık ve konforda, en dar gelirli vatandaşımızın bile bütçesine etki etmeyecek fiyatlarda bir toplu taşıma hizmeti sunmaktır. Toplu taşıma belediyenin en büyük kazanç kapısı değil, en önemli yatırım kalemi olmalıdır. Ve unutulmamalıdır ki; toplu taşımaya yapılan her yatırım İnegöl’ün trafik sorununu da büyük oranda çözecek sonuçlar doğuracaktır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.