SP’DEN ‘Ölüm yolu’ açıklaması

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Yeniceköy Mahallesi’nde yaşanan kaza ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “İnegöl’de bazı noktalarda yaşanan kazaları gereken tedbirler alınmadığından artık bir kaza olarak görmediğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.

Yayınlama: 28.06.2021
378
A+
A-

Konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Maalesef Yeniceköy yolunda yaşanan bir trafik kazasında üç vatandaşımızı kaybettik. Ölenlere Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Kaza ve kadere iman eden bir milletiz. Ancak yine biliriz ki tedbir, tevekkülden önceki şarttır. Bu sebeple özellikle İnegöl’de bazı noktalarda yaşanan kazaları gereken tedbirler alınmadığından artık bir kaza olarak görmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl, Yeniceköy yolunda yine aynı noktada meydana gelen kazada üç gencimizi kaybetmiştik. 20 Ağustos tarihinde Yeniceköy Mahalle Sorumlumuz Suat Savaş videolu bir basın açıklaması ile konuyu gündeme getirmişti. Açık bir şekilde bir para harcayacaksanız kavşak süslemesine değil bu yolun ıslahına harcayın demişti. Ancak aradan geçen süre zarfında hiçbir değişiklik olmadı. Sadece tabela koymakla, yola çizgi çizmekle yetinen yetkililer, sorunun köklü çözümü için hiçbir proje hayata geçirmedi ve dün üç canımız daha aynı noktada vefat etti”






 

Tedbirlerin alınmadığını belirten Eroğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bu kaza ile birlikte tekrar yetkililerimizi uyarıyor, vebal ve sorumluluklarını hatırlatıyoruz: hemen hemen her hafta kaza meydana gelen Ertuğrul Gazi Caddesi’ndeki kavşakla ilgili çalışma yapılacak dediniz. Üzerinden neredeyse bir yıl geçti bir gelişme yok. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığı Metal Sanayi Işıksız kavşağında hiçbir tedbir alınmadığı gibi üstüne üstlük Kozluca yolundan kavşağa bir bağlantı daha yapılarak kaza riskini artırdınız.  Ankara Bursa yolu üzerinde bulunan kırsal mahallelerimizin bağlantı kavşaklarında sorunlar devam ediyor. Öncelikli olarak Babasultan ve Şehitler yol kesişimi noktalarında düzenleme yapılması gerekiyor. Bunun dışında şehir içinde de birçok noktada maddi hasarlı kazaların yaşandığı alanlar var ancak öncelik olarak can kaybı yaşadığımız yukarıda belirttiğimiz noktalarda acil müdahale yapılması gereklidir. ‘Burası İnegöl Belediyesinin yetkisinde, burası Büyükşehir’in yetki bölgesinde, buraya karayolları bakıyor, buraya OSB bakıyor’ gibi bahanelere sığınarak iş yapmaktan kaçınan, ancak bir açılış olduğunda hep birlikte kurdele kesen idarecilerimiz bu noktalarda yaşanan can ve mal kayıplarından kendilerini birinci derecede sorumlu hissetmelidir. Saadet Partisi olarak doğru bildiğimizi her zaman dile getirmeye, İnegöl’deki etkili ve yapıcı muhalefetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu uyarılarımızdan sonra bir daha canların yanmaması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum”

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş