Spor Lisesi kayıtlarında son gün bugün

Öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği dallarında yüksek öğrenime hazırlayan ve yetenek sınavı ile öğrenci alan İnegöl Spor Lisesine ön kayıtlar tarihinde bugün son gün.

Yayınlama: 29.06.2018
599
A+
A-

İnegöl Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, “Ön kayıt başvuruları 01-29 Haziran tarihleri arasında okulumuzda alınacaktır. 11-29 Haziran tarihleri arasında Yetenek Sınav Komisyonu ön kayıt müracaat evraklarını teslim alacaktır. 27-29 Haziran tarihleri arasında yetenek sınavına girecek öğrencilerin listesi yayınlanacaktır. 2-6 Temmuz tarihleri arasında yetenek sınavı okulumuz salonunda ve okulumuz yanındaki Belediye Spor Salonunda yapılacaktır. 6 Temmuz’da ise yetenek sınavı sonucu asıl ve yedek sıralama listeleri yayınlanacaktır. 9-11 Temmuz tarihleri arasında ise kesin kayıtlar yapılacaktır” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE İKİNCİ ŞANS








Müdür Orhan Atan, “12 Temmuz tarihinde açık kontenjanların duyurusu ve yedek listenin ilanı yapılacaktır. 13 Temmuz’da yedek listeden kesin kayıtlar yapılacak. Birinci yetenek sınavı sonunda 120 kişilik kontenjan dolmadığı takdirde açık kontenjanlar için 16-17 Temmuz tarihlerinde ön kayıt yapılacaktır. 16-17 Temmuz’da açık kontenjanlar için başvurular alınacak ve ilan edilecektir. 18-19 Temmuz tarihleri arasında açık kontenjan için ikinci yetenek sınav yapılacak. 20 Temmuz’da ikinci yetenek sınavı sonunda kayıt hakkı kazananların kesin kayıtları yapılacaktır. İkinci yetenek sınavı sonunda da kontenjan dolmazsa Eylül ve Ekim aylarının son haftaları yeni bir yetenek sınavı yapılacaktır” dedi.

 

İLK MEZUNLARINI VERECEK

“Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde açılmış, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okullar bölgesindeki eski Ticaret Meslek Lisesi binasına taşınarak eğitim öğretime burada devam etmektedir. Okulumuz bu yıl ilk mezunlarını verecektir. Okulumuza kayıtlar yetenek sınavı ile yapılacak olup, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 2018/11 sayılı genelgesi doğrultusunda yürütülecektir. Belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda bu yıl mezun olan ortaokul mezunu öğrenciler okulumuza müracaat edebilecektir. Spor Liseleri yetenek sınavına girmeyen öğrenciler, ortaöğretim öğrenimi boyunca okulumuza nakil yapamazlar. Bunun dikkate alınmasını önemle duyuruyoruz” diye konuştu.

 

Müdür Orhan Atan, “Yeni taşındığımız binada iki jimnastik salonu, bir kondisyon salonu, bir çok amaçlı salon bulunmakta olup, futbolda Dörtçelik Endüstri Meslek sahası, salon sporlarında Belediye spor salonu, belirli günlerde ise İlçe Kapalı Spor Salonundan yararlanmaktayız. 12 branşta ilçe, il ve ulusal düzeye tüm müsabaka ve yarışmalara katılmaktayız. Okulumuza gelen öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği dallarında yüksek öğrenime hazırlamaktayız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.