Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı, 15 gündem ve 1 takrir olmak üzere toplam 16 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Yayınlama: 08.02.2018
516
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılarak İYİ Parti’ye geçiş yapan Rüveyde Sapan, İsmail Karaman, Regaip Korkmaz ve Enver Aybey, ilk defa meclise katılım gösterirlerken, İYİ Parti saflarına geçen bir başka meclis üyesi olan İdris Hocaoğlu ise rahatsızlığı sebebiyle katılım gösteremedi.

 

AFRİN’E DESTEK






Meclis öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni bir aya girdik. Hep birlikte güzel kararlar almayı ümit ediyorum. Şuanda Türk ordusu Afrin’de bir mücadele veriyor ve nihayetinde bunun bir toprak elde etme olgusu içerisinde gerçekleşmediğini biliyoruz. Ülke bütünlüğümüzü ve sınır güvenliğimizi korumak, Müslüman kardeşlerimizin yeniden kendi topraklarına dönebilmeleri adına mücadele veriliyor. Babası İnegöl’de ikamet eden bir evladımız şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra kayıp olmadan bu operasyonu bitirmemizi temenni ediyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

 

ORTAK AMACIMIZ İNEGÖL’E HİZMETTİR

Meclis üyesi İsmail Karaman, “Askerimiz Afrin’de, sınır ötesinde ülkemizin bekası, gelecekte oluşabilecek tehditlerin önlenmesi adına harekât yapıyor. Türk ordusuna başarılar diliyoruz. Allah askerimizi korusun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizden dolayı başta aileleri olmak üzere Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Cenab-ı Allah Türk ordumuzun ayağına taş değdirmesin. Siyasi partiler hizmet açısından bir araçtır. İçinizde de daha önceki dönemlerde siyasi partisini değiştiren arkadaşlarımızı vardır. Bu bizim iç meselemiz, kendi düşüncemiz. En nihayetinde siyasi parti değiştirmek Kur’an-ı Kerim’den bir ayet değildir. Bu, bu işin doğasında olan bir şeydir. Önümüzdeki zaman içerisinde gerekli açıklamayı yapacağız. Bunun bir tartışma konusu olmaktan uzak kalmasını istiyoruz. Bundan dolayı bir süre sessiz kalacağız. Biz dünya görüşümüzü, fikrimizi, zikrimizi değiştirmedik. Aynı fikirlerle devam ediyoruz. 8 meclis üyesi arkadaşımızla birlikte ilk gün olduğu gibi bundan sonra da devam etmeye çalışacağız. Ortak amacımız İnegöl’e hizmettir. Fikirlerimizle size destek olmaya çalışacağız. Sizler de icra makamı olarak uygun görülen fikirleri hizmetlerinize katacaksınız. Bunun bir spekülasyon konusu olmasını arzu etmiyoruz. Tartışmaların içerisine girmek gibi bir düşüncemiz yok. Görevimizin başındayız ve İnegöl’e hizmet etme gayretinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL ADINA HİZMET İÇİN BİR ARADAYIZ

Yeniden söz alan Taban, “Kararınızla ilgili meclisimize resmi bir yazı gelmedi. Bir ve beraberiz. Bugüne kadar ben de mecliste üye olarak görev yaptım. Büyük bir olgunluk içerisinde alınan kararların çoğunluğunu oy birliği içinde aldık. Her ne şekilde olursa olsun yine aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Bize yakışan budur. Hepimizin ortak müştereği İnegöl’dür. İnegöl adına hizmet için bir aradayız” dedi.

 

Konuşmaların ardından Ocak ayında yapılan İnegöl Belediyesi faaliyetlerini içerisinde barındıran slayt gösterisi izlenime sunuldu.

 

ÇATILARLA KULLANILMALI

Çatı kuralları maddesinde söz alan meclis üyesi Hakan Ergül, “İnegöl’de uygun olmayan çatılar var. Cezalar kesilmiş ama caydırıcı değil. Kanun ne diyorsa o usulle kesilmiş ama İnegöl’de en çok sevindiğimiz konu kaçak yapılaşmanın olmaması, Bursa ve diğer iller gibi yapılaşmanın düzenli olmasıdır. Bu standartları koyarken herkese eşit ve caydırıcı kurallarla koymamız lazım. Herkes farklı oranda kaldırıyor. Verilmesi gereken tavizler varsa herkese verelim herkes yapsın. Çatı arasının kullanılmaması bize göre yanlış. Çatı arasını kullanma taraftarıyız. Yangınlar da atıl olan bu bölgelerden oluşuyor. Daire sahipleri arasında anlaşmazlıklar çıkıyor. Çatı arası kullanılsın ama bunu yaparken standartları oluşturalım. Çatı arası kullanılacaksa herkes kullansın. A müteahhit farklı yapıyor B müteahhit farklı yapıyor. Kuralları iyi koymak lazım. Yıkımlar yapılacaksa da yapılmalı. Bundan dolayı bu konuyu bir sonraki meclise erteleyip muhataplarla görüşüp detaylı bir çalışma yapıp bu konuyu önümüzdeki meclise getirmek istiyoruz. İnegöl için daha verimli karar verebilmek adına bu konuya ret oyu veriyoruz” dedi.

 

İMAR YÖNETMELİĞİNE AYKIRI DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ

AK Partili meclis üyesi Turgay Yel ise, “Hakan beyin kaçak yapıyla ilgili ifadelerini memnuniyetle karşılıyorum. Kaçak yapının yapılamaması Başkanımızın ve daire müdürlerimizin gayretiyle oluşmuştur. Kaçak yapıyı mümkün olduğunca önlemeye çalışıyoruz. Çatılarda daha önce Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odasıyla toplantılar yapıp 17 madde değiştirdik. Bunlar karşılıklı istişarelerle yapıldı. İmar yönetmeliği var, buna aykırı olmayacak şekilde değişiklikler yapabiliyoruz. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesinin yönetmeliğini uygulayacağız. Düzenlemeleri yapıp bakanlığa gönderdik. Bazı çatıların yıkılması lazım, bazılarına da cezalar yapılıyor” dedi.

Görüşülen madde oybirliği ile komisyona havale edildi.

 

YENİ OTOPARK MÜJDESİ

Gündemin 9 ve 10’uncu maddelerinde 2 ayrı mahallede yapılmak üzere açık otopark alanları kamulaştırılması masaya yatırıldı. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Alper Taban, “Büyükşehir Belediyemizden yetki devri alındı. Kamulaştırmayla alakalı süreci tamamlamak istiyoruz. Yasal mevzuatı beklediğimiz için süreç ağır işliyor. Belirli bir yol alındı, sonuca gidiyoruz” dedi.

 

Kemalpaşa Mahallesi Avcılar Sokak ve Hamidiye Mahallesi Kavak Sokak’ta bulunan toplam 2 bin metrekare alanın yaklaşık 4 milyon TL bedelle kamulaştırılması konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

SAPAN, EŞİTLİK KOMİSYONU’NDA

Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Seda Arık’ın yerine kalan süreyi tamamlamak üzere göreve getirilen Rüveyde Sapan Buran’ın Eşitlik Komisyonuna getirilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

Belediye hizmetinde bulunan 25 adet aracın 18 aylığına yeniden kiralanması takrir maddesi olarak gündeme getirildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş