Şükrü Nail Paşa’da mezunlar bir araya geldi

Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okulu tarafından mezunlar buluşması programı gerçekleştirildi. Okulun eski mezunlarının bir araya geldiği program duygulandırdı.

Yayınlama: 19.04.2018
1.595
A+
A-

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen programa İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okulun eski mezunları katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okul Müdürü Özgür Gümüş, “Sarı Mekteb’in değerli mezunları hoş geldiniz.  Bugün bende en az sizin kadar heyecanlıyım. 8 yılı geride bıraktığım bu kurumda, 50 yıl öncesi bu okulda okumuş değerli büyüklerimiz ile bir araya gelmek heyecan verici. Bu mutluluğu bize yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Bu okul tarihi bir okul,100 yılı geride bırakmış bir okul. Bağrından onlarca değer kazandırmış bir okul. Bu okulda çalışmak gurur verici.  Bu değerleri keşfettikçe bizimde çalışma azmimiz arttı. Mezunları bir araya getirmek bugüne nasip oldu. Aidiyet duygusu önemlidir, geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Bu okulda gerçekleştirilen bu program büyük önem arz etmektedir. Bir mahallenin, camileri ve okulları vitrinidir. Bu mahallenin vitrini de Şükrü Nail Paşa’dır. Bizim amacımız denize taş atıp dalga oluşturmaktı. Sizden beklentimiz bu okulu yalnız bırakmamanız. Arada uğrayıp öğretmenlerimiz ile hasbıhal edip bu aidiyet duygusunu yaşatmanız” dedi.






 

Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okulu Mezunlarından Ziya Turan, “Çok mutluyum, bu programın devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Müdürümüz ayırılıyor ama gönlümüz onunla beraber. Bu etkinliğimizi buraya kadar getirdiği için hepinize çok teşekkür ediyorum, çok gururluyum” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okulu Mezunlarından Prof  Nusret Erdoğan, “Yaklaşık 8 yıl önce Alinur Aktaş başkanımzıda bu okuldan mezun olduğu için ilçemiz adına birkaç çalışma yapalım diye yola çıktık. Kanser üzerine ilçemize kaktılar sunalım diye seminerler verdi. Sonra Özgür müdürümüz ile tanıştık. Onlar çok emektar. Biz onlara minnettarız. Böyle eski bir okul, 3 kuşak burada okumuş. Biz bunlara el atmamız lazım. Alinur başkanımız hep destek oluyor. Bizlerde bu aidiyeti oluşturmak adına dört yıl önce bir ağabeyimiz ile 50. Yıl plaketi vermiştik. Benim 50. Yılımda geliyor bir şeyler yapalım dedim. Sonra bu pilav gününe dönüştü” ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “Gerçekten çok duygulandım, benimde hep hayalimdi. İlk okulu çok küçük bir okulda okudum. Ben ortaokulu bitirdiğimde yaşadığım yerde lise yoktu ve bitirdiğim yıl lise açıldı. Çok sevinmiştim. Eğer o lise o gün açılmasaydı ben bugün burada olmayacaktım. Çünkü, okuyamayacaktım. Okullarımızın ne kadar önemli olduğunu gördük. İlla okul, illa eğitim. O ilçenin ilk lise mezunlarını bir araya getirmek için girişimlerde bulundum ama başaramadım. Vazgeçmedim inşallah bir gün o hayalimi gerçekleştireceğim. Eskiden öğretmenlerin ne kadar orijinal olduklarını, öğrencilerin ne kadar sade olduğunu gördüm. Maalesef günümüzde öğretmen ve çalışanları birbirinden ayırt edemiyorsunuz. Giyim ve kuşamların ne kadar özenle olduğunu gördüm. Eskiden bir takım elbise almak öyle kolay değildi. O günlerle, bugünleri karşılaştırdığımızda lezzetinin farklı olduğunu görüyorum. Her ne kadar disiplin olsada bizi öğrenciler severdi ama günümüzde artık maalesef oda yok. Her şeye rağmen sizler gibi geleceğimiz için gayret ve çabaya devam ediyoruz” dedi.

 

Program son konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin,” Harika bir programdı. Bir çok kişiyi tanıyınca ne kadar eski olduğumuzda ortaya çıktı. Ben buradan mezun değilim ama yarım dönem burada öğretmenlik yapmıştım. Buraya geldiğimde kendimi ev sahibi gibi hissetmiştim. Bu birliktelikler için sebep oluşturmak çok güzel bir şey” diye konuştu.           

 

Programın ardından mezunlar sınıflara giderek anıları yad ettiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş