Süleymaniye’de 64 araçlık otoparkın yapımı sürüyor

İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi’nde 2000 m2 alan üzerinde projelendirdiği 64 araçlık otopark ile yeşil alan ve dinlenme alanlarının bulunduğu çevre düzenlemesi çalışmalarını sürdürüyor. Otoparkın 2 hafta içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

Yayınlama: 23.12.2017
466
A+
A-

Şehrin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren İnegöl Belediyesi, trafik ve parklanma sorunlarının çözülmesinde ciddi katkı sağlayan mahalle otoparklarının sayısını da her geçen gün arttırıyor. Bugüne kadar 122 mahalle otoparkına şehre kazandıran İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Ocakkur Sokak’ta 64 araç kapasiteli 2000 m2 alan üzerinde planlanan otoparkın yapımında sona yaklaştı.

 

HİZMET ARALIKSIZ SÜRÜYOR






Belediye Başkanı Alper Taban, yeşil alan, dinlenme alanı ve otopark şeklinde düzenlenen alanda yapılan çalışmaları  yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’nun da katıldığı incelemede, Başkan Taban vatandaşların talepleri doğrultusunda hizmetlerin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

 

VATANDAŞIMIZ BUNLARI FAZLASIYLA HAK EDİYOR

İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Süleymaniye Mahallesinde Ocakkur Sokakta yapılan çalışmaları yerinde incelemek, görmek istedik. Çalışma hızlı bir şekilde devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne özveriyle, gayretle çalışıyoruz. Öncelikle vatandaşımızı dinliyoruz. Vatandaşımız ne istiyor, ne söylüyor, ne anlatıyor… Beraberinde onların hissiyat ve düşüncelerini inceleyip neler yapılması gerektiğini araştırarak uygulamaya geçiyoruz. Burada da Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle bölgenin ihtiyacı olan otopark, yeşil alan çalışmalarıyla ilgili düzenleme başlattık. İnşallah bittiğinde çok güzel bir mekan bölge halkına kazandırılacak. Bunları vatandaşlarımız fazlasıyla hak ediyor” dedi.

 

122 MAHALLE OTOPARKI YAPILDI

Taban, bugüne kadar 122 mahalle otoparkının ilçeye kazandırıldığını da ifade ederek; “Tebrik ziyaretlerinde de hemşerilerimizin bana üzerine basarak ifade ettikleri trafik problemi ve parklanma problemi oldu. Şimdi yeni yapılaşan bina ve sitelerde otopark ihtiyacı kendi içinde çözülmeye çalışılsa da mahalle aralarında bizim bunları yapmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince o alanlarda imkan varsa değerlendirip halkımızın kullanımına sunuyoruz” diye konuştu.

 

64 ARAÇ KAPASİTELİ

Uygulanan proje hakkında da bilgi veren Taban; “2000 m2’lik bir alan üzerinde proje uygulaması yapıldı. 64 aracımız inşallah karşılıklı olarak park edebilecek. Burada 960 m2’lik otopark alanımızla birlikte 700 m2’likte yeşil alanımız var. Bu çalışmayı mevcut ağaçlarımızı koruyarak ve yenilerini ilave ederek gerçekleştiriyoruz. Tabi muhakkak suretle görmüş olduğunuz uygulamalarda renkli taşlar kullanılarak vatandaşın aracını nereye park edeceğini belli edecek bir uygulama yapılıyor. Hem güzel bir estetik çıkmış oluyor ortaya, aynı şekilde bitki örtüsü uygulamaları da bu düşünceyle gerçekleştiriliyor. Burada kırmızı kırçıllı ve siyah renkli wash beton uygulaması yapıldı. Ağaçlandırma işlemlerinde de akçaağaç, çınar ve dışbudak ağaçlarına yer veriliyor. Yaklaşık maliyeti 190 bin TL olan bir çalışma” açıklamalarında bulundu.

 

BELEDİYEYE KOLAY ULAŞIM

Açıklamasının sonunda ilçe halkının belediyeye daha kolay ulaşımını sağlamak adına yapılan iyileştirmeleri hatırlatan Alper Taban; “Vatandaşlarımız bize istek ve önerilerini, taleplerini, varsa şikayetlerini iletmeleri için Alo 153 hattımız mevcut. Beraberinde artık iletişim ve teknoloji çağındayız. Belediyemizin bir Whatsapp hattı var. Bu hattımıza da 0530 157 3000 numarasından ulaşabilirler. Ben öncelikle buradaki çalışmanın bölge halkımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. En kısa sürede çalışmayı bitireceğimizi ifade ederek saygılar sunuyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş