SULTAN ABDüLHAMiD HAN UNUTULMADI

‘Onun aklını devlet politikası haline getirelim”
İnegöl Abdulhamid Han Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, Sultan Abdülhamid Han’ın 103, ölüm yıldönümü nedeni ile basın açıklamasında bulunarak, “Sultan Abdülhamid Han’ı sadece doğum gününde, ölüm yıldönümünde anmakla olmaz. Onun Filistin politikasını konuşalım. Onun Ortadoğu politikasını, Uzakdoğu’ya nasıl baktığını, Afrika’yı konuşalım. Onun uyguladığı devlet aklını, günümüzde devlet politikası haline getirelim” dedi.

Yayınlama: 10.02.2021
683
A+
A-

Türkiye’de ilk kez İnegöl’de Abdülhamid Han ismi ile kurulan İnegöl Abdülhamid Han Derneği, Osmanlı’nın bilge sultanlarından biri olan Abdülhamid Han’ı anlamak ve anlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Abdülhamid Han’ın 103, ölüm yıldönümü nedeni ile İnegöl Abdulhamid Han Derneği Başkanı Turgay Yazıcı açıklamalarda bulundu.








 

Abdülhamid Han’ın sadece doğum ve ölüm yıldönümlerinde değils, sürekli hatırda tutulması gerektiğini belirten Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Kuruluş toprağı İnegöl’de vatanını, milletini, bayrağını seven arkadaşların bir araya geldiği yeniden bir diriliş için kısıtlı imkanlarla mücadele eden bir topluluk, Abdulhamid Han yalnızlığında bizlerde yalnızlığımızla mücadele etmekteyiz. Ben her bir kardeşim ve ağabeyimle bu görevi başarıyla ifa ettiğim için onur duyuyorum ve her birine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkün Hakan-ı İslam’ın Halifesi Sultan Abdülhamid Han’ın bugün 103. ölüm yıldönümü. Çoğu şahsi parasından cami, mescit, mektep, hastane, köprü, çeşme gibi 1552 eser yaptıran, ülkenin dört tarafına demiryolu döşeten, 5 bin 700 km demiryolu, 11.250 km karayolu, 22.000 km telgraf hattı yaptıran, saltanatı boyunca 9.347 ilkokul, 650 ortaokul, 109 lise açtıran, İstanbul Üniversitesi’ni 1901’de eğitme açtıran, ülkenin dört tarafında askeri okullar açtırıp, kaliteli subay ve komutanların yetişmesini sağlayan, telefon ve fotoğraf icat edildikten kısa süre sonra Osmanlı ülkesine getiren, emperyalizmi ve dünya siyonizminin karşısında dimdik ayakta duran bir sultan.  Tahttan indirildiğinde, ‘Bu Aziz ve Alim olan Allah’ın takdiridir’ diyen Abdülhamid Han’ı rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Sultan Abdülhamid Han’ı sadece doğum gününde, ölüm yıldönümünde anmakla olmaz. Onun Filistin politikasını konuşalım. Onun Ortadoğu politikasını, Uzakdoğu’ya nasıl baktığını, Afrika’yı konuşalım. Onun uyguladığı devlet aklını, günümüzde devlet politikası haline getirelim.  Bildiğiniz üzere İnegöl’de kendisinin adına bir derneğimiz var. Burası kuruluş toprağı. Ertuğrul alayı bu coğrafyadaki insanlardan kurulmuş. Bu aziz millet, tarihin hiçbir döneminde diz çökmemiş. Bizler her daim 2200 yıllık devlet geleneği olan milletin değerlerine sahip çıkıp, önce vatan diyeceğiz. İç ve dış mihraklara karşı ülkemize her daim savunacağız. Bu devlet sahipsiz değil. Millet için can, devlet için baş feda”

 

Yazıcı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine inandığımız günlerden birini yaşıyoruz. Kimseyi ayırmadan, kamplaşmaya imkân vermeden, güzel ülkemizde Kuvay-i Milliye ruhu ile birlikte hareket etmeliyiz. Ben bu dönemde tez zamanda ülkemizden Kovid-19 belasının gitmesini ve yeniden programlarmış olduğunuz etkinliklerde milletimizle buluşmak dileğiyle diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.