“SüPER MEYVE” iNEGöL’DE

İnegöl Ziraat Odası tarafından, tıbbi ve aromatik bitki olan Aronya’yı tanıtmak amacıyla Gazelli Mahallesi’nde tarla günü etkinliği düzenlendi.

Yayınlama: 02.10.2019
871
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası, tarımsal yayım ve danışmanlık kapsamında hizmet verdiği çiftçilerine önder olmak,  İnegöl tarımının çeşitliliğine değer katmak  ve tıbbi bitki olan Aronya’yı tanıtıp bilgilendirmek amacıyla tarla günü etkinliği düzenledi. Etkinlik, Gazelli Mahallesi’nde Aronya üreticisi Özgür Bayraktara’a ait olan 30 dekarlık tarlada gerçekleştirildi.

 

Aanavatanı Kuzey Amerika olan  ve “Süper Meyve”  olarak bilinen Aronya, Tarım ve Gıda Kimyası Araştırmaları Dergisi’nde tüm doğal gıdaların en yüksek ORAC antioksidan derecesine sahip meyvesi olarak gündeme gelmişti.






 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegölümüz’de üretilen yüze yakın ürün çeşidimiz bulunuyor.İklim değişikliğinden dolayı üreticilerimiz oldukça sıkıntı yaşıyor. İnegölümüz’e alternatif ürünler kazandırmak için ziraat odası  olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan 12 yıl önce yediveren çileği, 6 yıl önce Kanola, yine Uludağ Üniversitesi ile ortak çalışmamız olan yaban mersinini alternatif ürün olarak İnegölümüz’e kazandırdık. Şimdi ise Aronya’yı kazandırmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntılardan dolayı masrafı düşük getirisi yüksek olan, sağlık açısından da oldukça faydalı ve mucizevi bu ürünü İnegölümüz’e tanıtmak ve kazandırmak için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş