SUYOLU CAMİİ FERAH BİR ORTAMA KAVUŞUYOR

İnegöl Belediyesi, Suyolu Camiine nefes aldıracak, konforlu ve nezih bir ibadethane mekanı sağlayacak çalışmalara start verdi. Bugün sabah saatlerinde camii bitişindeki binanın yıkım işlemleri belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Yayınlama: 11.10.2017
1.172
A+
A-

İnegöl Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün katkı ve destekleriyle 850 bin TL karşılığında kamulaştırılan binaların ilkinin yıkım işlemi gerçekleşti. Cami bitişiğindeki binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Kamulaştırmaların tamamlanması ve cami avlusunun genişletilmesinin ardından yapacağımız çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla Suyolu camimizin cemaatine güzel bir ortam oluşturmuş olacağız” dedi.

 

“HER ŞEY İNEGÖL İÇİN”
Yıkım işlemi öncesi kısa bir açıklama yapan Başkan vekili Turgay Yel, “Belediye olarak vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, Suyolu Camiinin daha konforlu, nezih ve örnek bir ibadethane mekânı olması adına camiinin bahçe genişletme çalışmalarının startını vermek için bugün bir araya geldik. İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin dört bir tarafında 7/24 dur durak bilmeden ekiplerimiz çalışmaya devam ediyor. Bizler, gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’ün geleceğini şekillendirme adına üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Belediye imkânları doğrultusunda yerel yönetimin gücünü en iyi şekilde kullanarak şehrimize değer katan kurum, kuruluş, camii, STK ve derneklerimize destek olmaya çalışıyoruz. Her şey İnegöl’ümüz için” şeklinde konuştu.








 

KAMULAŞTIRILMA İÇİN 850 BİN TL
İnegöl’ün güzide camilerinden biri olan Suyolu Camiinin bahçe düzenlemesi ve bahçe genişletilmesi çalışmalarının başlangıcını bugün yapıyoruz diyen Yel, “Biliyorsunuz Suyolu camimizin avlusu çok dar. Özellikle Cuma günleri ve cenazelerde yetersiz kalıyor. Bu noktada İlçe Müftülüğümüz, Cami Yaşatma Derneğimiz ve vatandaşlarımız bu bölgeye nefes aldırmak adına belediyemizden kamulaştırma ve çevre düzenlemesi talebi oldu. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın nezaretinde defaatle görüşmeler sürdü. Yapılan görüşmeler neticesinde avlunun genişlemesine engel olan camiye bitişik vaziyetteki arsayı kamulaştırdık. Bizlerde belediye olarak Ekim ayı Belediye Meclisinden konuyu oy birliği ile geçirerek hemen karşı köşedeki belediyemize ait parselle bu arsayı takas ettik. Şu anda ilk aşamada burada bahçenin genişletilmesi adına yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. İkinci aşamada bugün yıkımını gerçekleştirdiğimiz arsanın yanındaki yerinde kamulaştırmasını tamamlayarak burayı daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Toplam 392 metrekarelik bu alanın kamulaştırmaların tamamlanması ve cami avlusunun genişletilmesinin ardından yapacağımız çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla Suyolu camimizin cemaatine güzel bir ortam oluşturmuş olacağız. Ayrıca cami avlusunda kaçak olarak yapılan çay ocağı da yıkılarak yerine daha nezih ve halkımızın memnun kalacağı bir mekân oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

 

“ŞADIRVAN YIKIMI İLE İLGİLİ BİR İLGİMİZ YOK”
Suyolu Camiinde daha önce bir yıkım gerginliği olduğunu hatırlatan Yel, “Şunu baştan söyleyeyim şadırvan yıkımı olayı ile bizim bir ilgimiz yok. Koruma Kurulunun aldığı bir karar var. Konuyla uzaktan yakından ilgimiz yok. Bizim bu noktadaki niyetimizi ve yaklaşımımızı herkes biliyor. Ama sanki belediye camideki bir müştemilatı yıktırıyormuş algısı oluştu. Bizler yıkmak yerine camilerimizin daha da güzelleşmesi, etrafının düzenlenmesi ve aksaklıkların giderilmesi için çalışıyoruz. Zaten özellikle böyle yerlerle ilgili bir çalışma yapıyorsak bilinmeli ki talep geldiği için yapıyoruzdur. İşte bugünde buna en güzel örnek teşkil edecek bir düzenlemenin startını veriyoruz.”

 

SUYOLU CAMİSİ ARTIK NEFES ALACAK
İnegöl’ün merkez camilerinden biri olan ve zaman içerisinde etrafının binalarla dolmuş olması nedeniyle evler arasında hapsolmuş Suyolu Camisi artık daha geniş bir alanda hayat bulacak diyen Yel, “Burada İlçe Müftülüğümüz ve Belediyemizin girişimleri ile güzel bir uygulama hayat bulacak. Temennimiz bu düzenlemenin en kısa sürede bitirilerek, Suyolu Camiimizin örnek bir dini mekân olması. Son olarak bu düzenlemeye katkı ve destek olan İlçe Müftülüğümüze ve Camii Yaşatma Derneğimize sonsuz teşekkürlerimizi sunar, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.