Taban’dan Kadir Gecesi mesajı

Yayınlama: 16.04.2023
35
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 17 Nisan Pazartesi gecesi idrak edeceğimiz, bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, geceye özel düzenlenecek programa tüm ilçe halkını davet etti.

11 ayın sultanı Ramazan Ayının son günlerine gelmekten dolayı taşıdıkları hüznü ifade eden Başkan Alper Taban yayımladığı mesajda, ‘’Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Ramazan ayının 26. gecesi olan Kadir Gecesiyle Ramazan ayının manevi doruğuna bir kez daha eriştiren Rabbimize şükürler olsun. İbadetle geçirdiğimiz rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Ramazan Ayı boyunca yaptığımız ibadetler Kadir Gecesi ile taçlanır. Bir ay boyunca oruçlarımızı tutarak, iftar sevinci yaşayarak, teravih namazlarını kılarak Ramazan Ayı’nın huzur ve maneviyatını hissettik ve Kadir Gecesi ile ibadetlerimizi taçlandıracağız. Bu gece Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması dolayısıyla İslam âlemimiz için büyük bir önem arz ediyor. Bu mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki; sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Milletimiz paylaşmanın en büyük örneğini 11 ilimizde yaşanan asrın felaketindeki deprem bölgelerine ‘’Devlet Millet El Ele’’ diyerek yaptıkları yardımlar ve yaraları sarmak adına sarf ettikleri çabalar ile göstermiştir. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Rabbimizin yardımı, devletimizin gayreti ve milletimizin feraseti ile zorlukları el birliği ile aşacağız. Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.’’ dedi.

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI O.S.B CAMİ’NDE








Kadir Gecesi özel programına tüm ilçe halkını davet eden Başkan Alper Taban, “2022 Yılı Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Dünya Birincisi Hafız Adem Bilgetay hocamız ile O.S.B Camii’nde gecemize özel düzenleyeceğimiz program ile Kuran tilaveti ve teravih namazımızı eda etmiş olacağız. Akabinde helva dağıtımımız olacaktır. İbadet ederek geçireceğimiz bu güzel gecedeki programımıza tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz” dedi.

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.