Tahtaköprü’de yeni yol açılıyor

İnegöl Belediyesi, Tahtaköprü Mahallesi’nde imarda yol olarak gözüken alanda yeni yapılaşmalar için ruhsat alınmasıyla birlikte 250 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde sokak oluşturulması için çalışmalara başladı.

Yayınlama: 20.07.2018
966
A+
A-

İnegöl’ün dört bir yanında vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Tahtaköprü Mahallesinde yeni bir sokak açmak için çalışmalara başladı. İmarda yol olarak gözüken 6130. Sokakta yapılaşma için ruhsat alınmasının ardından, vatandaşın talebi doğrultusunda 250 metre uzunluğunda sokağın açılması için çalışmalar başladı.

 

İNEGÖL BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR








10 metre genişliğe sahip olacak sokakta başlayan çalışmaları, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit yerinde inceledi. Çalışma hakkında açıklamalarda da bulunan Yiğit, İnegöl Belediyesi’nin şehir merkezi ile birlikte 95 kırsal mahallede 7 gün 24 saat hizmet seferberliğini sürdürdüğünü söyledi. İnceleme sonrası yaptığı açıklamada Tahtaköprü Mahallesi 6130. Sokağı oluşturmak üzere çalışmaların startının verildiğini kaydeden Yiğit; “İnegöl’ümüz her geçen gün gelişip büyümeye devam ederken, aynı oranla mahallelerimiz de gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Biz de İnegöl Belediyesi olarak gelişmekte olan şehrimizde vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni yaşam alanları oluşturarak alt yapı başta olmak üzere eksikleri gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün de benzer bir çalışma için Tahtaköprü’deyiz. İmarda yol olarak gözüken alanda, 6130. Sokağı oluşturmak için çalışmalarımız başladı. Burada henüz yapılaşma yok ancak vatandaşımız imarlı arsasında inşaat yapmak için gerekli başvuruları yapıp ruhsatını almış. Belediyemize başvurarak yol açılması konusunda talebini iletti. Bizler de imara uygun şekilde yeni sokağımızın açılması için çalışmalara başladık” dedi.

 

Söz konusu alanda 250 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol açılacağını belirten Eşref Yiğit; “Burada yapılacak çalışmada öncelikle sokağın kotunu ayarlamak için kazı yapılması gerekiyordu. Kazı çalışması başladı. 2500 m3 kazı yapılarak sokak imara uygun şekliyle açılacak. Ekiplerimiz hummalı bir çalışma sürdürüyor. Sokağın açılmasının ardından 1800 ton dolgu dolgu malzemesiyle 6130. Sokağımız hizmete girmiş olacak. Çalışmanın belediyemize maliyeti ise yaklaşık 60 bin TL” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.