Talha Timur Han’dan bir açıklama daha; ‘Marka patentlerinin bir hükmü yok’

Yayınlama: 15.03.2023
228
A+
A-

İnegöl’de bulunan Mobiliyum ve Mobilimo arasında gerçekleşen marka tartışması hakkında açıklamalarda bulunan Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, “Yaptığım açıklamalar akabinde tarafıma cevaben görsellerini gerek basın gerekse sosyal medya hesaplarından paylaştıkları, alınan marka patentlerinin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı sonrası bir hükmü kalmadı” dedi.

İnegöl’ün ilk Mobilya AVM’si olan Mobiliyum AVM’nin karşı kısmında faaliyet gösteren ismi, logosu ve tabela renk görseli Mobiliyum’a benzetilen Mobilimo AVM yönetiminin yaptığı açıklama sonrası Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han bir açıklama daha yaptı.

YARGITAY ÜST KURULUNUN ALDIĞI KARAR






Türk adalet sisteminde Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’ndan daha bir üst kurul ve karar merci olmadığını belirten Talha Timur Han “Yapılan açıklama kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Adli Yargılamanın en üst karar mercii olan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından verilen kararın tarihine bakıldığında 28.12.2022 olduğu görülmektedir. Verilen karar 18 Yüksek hâkimin oybirliği ile alınmış olup, bu karar niteliği itibariyle kesindir” dedi.

MARKA PATENTİ DÜŞECEK

Yargıtay hukuk kurulu kararı sonrası Mobilimo ismi marka patentinin düşeceğini ve kullanılamayacağını söyleyen Talha Timur Han, “Karar içerisinde açık bir şekilde ‘Mobilimo’ markasının tescilli markalarımız ile iltibas oluşturduğu ve ihlal teşkil ettiği hiç bir şüpheye yer vermeyecek şekilde ortaya konmuştur. Bu onama kararı neticesinde ‘Mobilimo’ markası Türk Patent ve Marka Kurumu sicilinden terkin edilecektir” dedi.

KÖTÜ NİYETLİ DAVRANIŞLAR

Mobilimo markası hakkında ortaya sunulan patent örneklerinin bir hükmünün kalmadığını söyleyen Talha Timur Han “Karşı tarafça ileri sürülen görüş ve kanaatler Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararından önceki tarihli olup, şu an itibariyle herhangi bir hükmü kalmamıştır. Kötü niyetli bir şekilde gerçekleştirilen bahse konu işlemler ile ilgili olarak da gerekli adli ve idari işlemler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

HUKUKA AYKIRI İŞLEMLERDE BULUNMAYIZ

Hukuka aykırı işlemlere müsaade etmeyeceklerini belirten Talha Timur Han “Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür açıklamalara itibar edilmemesini, kooperatifimizin hukuka aykırı iş ve eylemlere bundan önce müsaade etmediği gibi bundan sonra da müsaade etmeyeceği önemle duyurulur” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş