TAPU MüJDESi

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı 7’si İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 6’sı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, 5’i takrir olmak üzere toplam 18 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda, trampa usulü kamulaştırma çalışması ile Yeni İnegöl Bölgesi’nde geçmiş yıllarda izinsiz yapıları hayata geçirerek tapu alamayan vatandaşlara tapu fırsatı doğdu. Büyükşehir yasası ile birlikte İnegöl Belediyesi sorumluluğuna geçen Yeni İnegöl bölgesindeki bu yapıların tap

Yayınlama: 07.07.2017
1.290
A+
A-

 

İnegöl Belediyesi’nin farklı kurumlarında gösterdikleri performansla ayın personeli seçilen 3 çalışanın hediyelerinin takdimi ve Haziran ayı Belediye çalışmalarının sinevizyon şeklinde izlenilmesi ile başlayan meclis toplantısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait 7 madde tek tek görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 








Akabinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait maddelere geçildi. Art arda görüşülen 6 madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Akhisar Göçmenler Camii yanında bulunan İnegöl Belediyesi’ne ait atıl durumda olan eski bir yapının yıkılarak yerine mahalle konağı yapılmasına karar verildi.

 

Dipsizgöl Mahallesi’nde İnegöl Belediyesi’ne ait 5 bin metrekarelik alan, sulama göleti yapılmak üzere meclisin oy birliği ile BUSKİ’ye devredildi.

 

TAPU MÜJDESİ

Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerinin bulunduğu Yeni İnegöl bölgesinde gecekondu usulü ev yaparak yaşamlarını idame ettiren vatandaşlara tapu fırsatı doğdu. Büyükşehir yasası ile birlikte İnegöl Belediyesi sorumluluğuna geçen Yeni İnegöl bölgesindeki bu yapıların tapulandırılması için trampa usulü ile kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Bölgede evi bulunan vatandaşların, İnegöl Belediyesine yine aynı bölgede bir yer tahsis etmesi ile gidilecek olan takas sistemi sonucunda ev sahipleri tapu sahibi olacaklar. Takas için yer göstermeyen vatandaşlar için gerekli işlemin uygulanacağı öğrenildi.

 

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali bünyesinde farklı ülkelerden İnegöl’e gelecek olan 12 halk dansları topluluğunda sergilenecek gösterilerde dereceye girecek olanlardan birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, mansiyon olarak 500 dolar olmak üzere toplam 5 bin dolar ödül dağıtılacak. Çadır standını en etkin ve hareketli kullanan 7 derneğe de bin TL ödül verilecek.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha önce FETÖ ile ilgili olan kuruluşlar belediyelere devredildi. Biz İnegöl’deki dershaneyle alakalı taahhütte bulunduk, Akhisar’da ortaokul yapacağız. Binayı ele aldık, çok detaylı ve ilginç bir bina. İçinde bizim şeklimize doğru yorumlayarak Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzle kullanacağız. Revize ettik. Çok güzel salonlar var. Etkin kullanılacak olan bir yapı. Kurslara gelen bayanların çocuklarını eğlendirecekleri bir mini oyun salonu bile barındırıyor. Güzel bir mekân tasarladık. 800 bin TL civarında ihale gerçekleştirildi ve birkaç gün içinde her şeyi bitiyor.”

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KREŞ HİZMETİ

“Arkasında da 3 katlı bir yer var. Orası yatakhane olarak kullanılıyormuş. Milli Eğitim’in ciddi altyapısı var. Burada yapacağımız çalışmada 3 tane kıstasım var. Şehit ve gazi ailelerinin çocukları, Umuteli’nden yardım almaya müsait ailelerin çocukları ve İnegöl Belediyesi taşeron çalışanlarının eğitim alabilmeleri adına sınıflar oluşturulacak ve İnegöl Belediyesi’nin sembolik ücretlerle vereceği bir hizmet olacak. Özellerde 300-500 liralara varan maliyetler var. Nezih, güzel, kaliteli ortamlarda, işin uzmanları tarafından yetiştirilecekleri bir ortam oluşacak. Eylül sonuna kadar bunu faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İnegöl Belediye Meclisinin Ağustos ayında tatil yapacağı öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.