TAŞIMALI EĞiTiM ŞOFöRLERi EĞiTiMDEN GEÇTi

İnegöl’de, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan Taşımalı Eğitim Şoförlerine ve Yüklenici Firmalara Halk Eğitim Konferans salonunda ‘Sürücü eğitimi’ verildi.

Yayınlama: 18.09.2019
524
A+
A-

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında merkez ve köylerde, taşımalı eğitim kapsamında olan öğrencileri taşıyan servis şoförlerine yönelik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda sürücü eğitimi verildi.

 

SORUMLULUKLARI ANLATILDI








İnegöl Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda saat 10.00’da başlayan eğitimde Trafik Güvenliği, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Şoförlerin Sorumlulukları, Servis Araçları Yönetmeliği Eğitimi, Çalışma Esasları ve Taşımacının Yükümlülükleri, Taşımalı Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin İlgili Hususlarına göre sürücülerin uyacağı kurallar hakkında servis şoförlerine yönelik olarak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilen konularında uzman personeller tarafından eğitimler verildi.

 

BAKIMSIZ ARAÇLAR SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPAMAZ

Programda konuşan İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Kaya, “Öğrenci servisleri öğrencileri evlerinden saatinden önce almamaları gerekiyor. Servisler öğrencileri öğrencinin bulunduğu okul önlerinde bırakmalı farklı bölgelerde farklı bölgelerde bırakmamalıdır. Servis araçlarındaki bütün koltuklarda emniyet kemeri olmalıdır. Servisler akşam dönüşte en son çıkan öğrenciyi beklemeli ve son çıkan öğrenciyi de aldıktan sonra hareket etmelidir. Ayrıca servis yapan araçların modeli de 12 yaşından büyük olmamalıdır. Aracın modeli belirtilen yaşlara uygun olsa bile bakımsız olan araçlar servis taşımacılığı yapmaya müsait değildir. Servis şoförleri öğrencilerle otobüs içerisinde davranışlarına ve konuşmalarına dikkat etmeliler. Diğer yandan özel eğitim araçlarındaki rehber personellerin öğrencilerin araca inip binmesinde yardımcı olmaları gerekiyor. Rehber servisin ön koltuğuna binip şoförle lak lak yapması kabul edilemez” dedi.

 

DENETİMLER GÜZERGAH ÜZERİNDE OLACAK

İlçe Jandarma Başçavuşu Ahmet Sert ise, “Denetimlerimize bu yılda artırarak devam edeceğiz. Bununla ilgili yasal bir tane mevzuatımız var, “Okul Servis Hizmet Yönetmenliği.” Bununla alakalı ne yapabiliriz, okul servisi denetimlerimizde ne gibi şeylere dikkat edeceğiz, sizlerden ne isteyeceğiz ve sizlerle alakalı bu konuda ne yapabiliriz konularını kısaca anlatacağım. Dediğim gibi biz bu yıl farklı bir çalışma sistemine gireceğiz. Denetimlerimizi sadece okul önlerinde değil güzergâh üzerinde yapmaya çalışacağız. Biz servisleri, kalabalık olan güzergâhlara daha fazla timlere giderek denetleyeceğiz. Denetlemelerimiz okul çıkışlarında da devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Eğitim sırasında taşımalı araç şoförlerinin soruları alınarak, oluşabilecek olumsuzlukların nasıl giderileceği hususunda bilgilendirmeler yapıldı. Sürücü eğitimi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.