TEK VÜCUT TEK ÜMMET OLALIM

İnegöl Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi ve Ensar Vakfı İnegöl Şubesi üyeleri Arakan’da yaşanan katliamla ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.

Yayınlama: 30.08.2017
684
A+
A-

 

Öneki akşam İnegöl Heykel önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında İnegöl Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi ve Ensar Vakfı İnegöl Şubesi adına konuşan Fatih Bayram” Biliyorsunuz Ateş Karıncaları olarak Doğu Türkistan mitinginden Kudüs mitingine, Mynmar mitinginden Keşmire her nerede bir zulüm varsa onun karşısında dikilmek için oraya gidip yapılan saldırıları kınıyoruz. Bugün de eski adı ile burma daha sonra yapılan darbeci zihniyetle ırkçı bir terim olan Myanmar adına çevrilen Arakan’lı Müslüman kardeşlerimizin haklarını savunmak, bir karınca misali İbrahim (a.s.) yanmakta olduğu ateşe suyu taşımak için burada bulunmuş bulunmaktayız.Çin ve Hindistan arasına sıkışmış 3 milyon 800 civarında mazlum, garip, hiç bir kimseye kötülüğü bulunmayan Burma’lı Müslüman kardeşlerimiz. Yapılan zulümler sonucunda 2002 yılında kendi aralarında çıkan kavgadan dolayı öldürülen bir bayan Müslümanların yaşamış olduğu bir köye atılarak bütün suç Müslümanların üzerine atılarak iki tane gencin asılmasına birisi linç edilerek sopalarla öldürülmesinden sonra başlatılan hareketlerle Myanmar hükümeti almış olduğu karar ve kanunlarla Arakan da yaşayan Müslümanların buranın insanı olmadığını Bangladeş’ten gelen illegal göçmenler olduğu kanunu çıkartarak üçte ikisi Budist olan ve zihniyet olarak katletmekten başka bir işe yaramayan bu topluluk Müslümanların üzerine saldırmaya başladı” dedi.

 






SAMİMİ OLALIM, BİRLİK OLALIM

“Köylerdeki erkekleri dışarı çıkarıp arkada kalan çocuk ve bayanları katledip, öldürüp, kirletip ve evlerini yakan bir zihniyetten bahsediyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Bayram,  “Evlenmelerine yasak konulan, evlenirken vergi koyan, betondan ev yapmalarına izin verilmeyen, camilerin ve mabedlerin yıkıldığı, Kuranların yasaklandığı bir ülkeden bahsediyoruz. Bu 2017 tarihinde 20. yüzyılın bittiği artık uzay çağına girmiş olduğumuz bir dünya da yapılıyor tüm bu katliamlar.Son olarak buradan diyoruz ki; Eğer Kudüsten bahsetmek istiyorsak Selehattin Eyyübi olmak zorundayız, eğer Anadoluyu fethetmek istiyorsak Kılıç arslan olmalıyız Malazgirt’te şahlanıp Alparslan olmayı bilmeliyiz. Birleşmiş Milletlerden bir şey bekleme kafir topluluğu birliktir onlar birlikte hareket eder. Senin ölen kardeşin onları ilgilendirmez. Yapılan zulümler için kınama dahi yayınlamaz. Onu yöneten ırkçı emperyalizm bu şekilde emir veriyor. İslam İşbirliği teşkilatı üyeleri genelde kahve molalarında tatile nereye gideceğini konuşurken Doğu Türkistan da ağlayan bacımızın acısını anlayamaz.İşte vatanını seven Bayrağını seven dinini seven bütün STK’lara, Partilere ve teşkilatlara sesleniyorum lütfen samimi olalım.Birlik olalım. Topyekün hareket edip tek vücut tek ümmet olalım” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş