THK İnegöl Şubesi Kaymakam Akça’yı ziyaret etti

Türk Hava Kurumunun (THK) kuruluşunun 93’ncı yıldönümü nedeniyle THK İnegöl Şubesi yönetimi, Kaymakam Ali Akça’yı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 17.02.2018
955
A+
A-

Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte dün Kaymakam Akça’yı makamında ziyaret eden THK İnegöl Şubesi Başkanı Şükrü Sütcü, “Vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ ön görüsü ve direktifleri doğrultusunda 16 Şubat 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti adıyla kurulan Türk Hava Kurumu 93. yaşını kutlamaktadır. Kurumun amacı Türkiye’de havacılık sanayini kurmak, havacılığın askeri, ekonomik sosyal ve siyasal önemini anlatmak, askeri, sivil sportif, turistik havacılığın gelişmesini sağlamak, bütün bunlar için araç ve gereçleri hazırlamak, personel yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yaratmaktır. Türk Hava Kurumu, 23 Nisan 1926’da Türk havacılığının gereksinimi olan teknik personelin eğitilmesi amacıyla tayyare Makinist Mektebini hizmete açtı. Aynı yıl Alman Junkers Tayyare Fabrikası işbirliği ile Kayseri’de TOMTAŞ uçak fabrikasını kurdu ve 1929 yılında Milli Savunma Bakanlığına devretti. Türk Hava Kurumu, uzun süren bu Kurtuluş savaşından yeni çıkmış yorgun ve yoksul halkın maddi ve manevi desteğiyle ilk 10 yıl içinde 351 Adet uçak satın alarak Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışladı” dedi.

 

30 BİNİN ÜZERİNDE GENCİMİZE HAVACILIK EĞİTİMİ VERDİK






1927 yılında açılan Türk Hava Kurumu İnegöl Şubesinde halkın yardım ve desteğiyle almış olduğu uçak ile 1934 yılında alınan ikinci uçağı Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlandığını ifade eden Sütcü, “Türk Hava Kurumu olarak ülkemizde havacılık alanında nitelikli iş gücü yok diyerek korkmadan ve yılmadan Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesini 2011 yılında kurduk. Buna bağlı olarak 2016 yılında da İzmir Ulaştırma Fakültemizi hizmete açtıktan sonra bir Türk Hava Kurumu Üniversitesi, dört fakülte üç enstitü ve iki meslek yüksek okulu ile ülkemizde havacılığına önemli bir ivme kazandırdı. Türk Hava Kurumumuz son altı yılda 30 binin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verdi. Milli bütçeden doğrudan pay almayan kurumumuz, halkımızdan gelen kurban derisi geliri, fitre, zekat yardımları, üye aidat ve bağışlarından elde edilen gelirler ile havacılık eğitimi vermek için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Başta model uçak, paraşüt, planör, yelken kanat ve mikrolayt kurslarının yanı sıra genellikle yaz aylarında ülkemizde meydana genel orman yangınlarının havadan söndürülmesi, zirai ilaçlama ve ambulans helikopter hasta taşıma görevlerini de yapmaktadır. Türk Hava Kurumu İnegöl Şubesi olarak 93’ncü kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, kurumumuza yardımlarını esirgemeyen kamu, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımıza saygılarımızı sunarız” diye konuştu.

 

GELECEK GERÇEKTEN GÖKLERDE

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Kaymakam Ali Akça, “Türk Hava Kurumu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu gerçekten milli ve bu milletin önemli kurumlarından biridir. Orada da az öncede ifade ettiğim gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ ifadesi önemlidir. O istikbalin anlamı gelecek, istiklalin ise, özgürlük demektir. Bu kavramlar birbirine benziyor. Gelecek gerçekten göklerde. Her türlü teknolojik gelişmelere baktığımız da ne kadarı insan olarak uzak durmaya kalkarsan kal, senin üzerinde, milletin üzerinde birilerinin hesabı varsa, o onurlu millette bu hesaba karşı durma mecburiyetinde. Savaş teknolojisi açısından baktığımızda önemli bir husus hava kuvvetleri yapılanması. Türk Hava Kurumunun da geçmişte Türk Hava Kuvvetlerine personel yetiştirme anlamında da ciddi katkıları olduğunu değerlendiriyorum. Değer verdiğimiz, önem verdiğimiz bir kuruluşun 93. yılı hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş