TOKUŞ MAHALLE KONAĞI YENİLENİYOR

İnegöl Belediyesi, kırsal Tokuş Mahallesinde bulunan mahalle konağını vatandaşların yeni buluşma noktası olarak düzenlemek için çalışmalara başladı.

Yayınlama: 29.06.2020
565
A+
A-

Merkezde ve kırsal mahallelerde dur durak bilmeden hizmet seferberliğini üreten İnegöl Belediyesi, kırsal bölgelerde özellikle mahalle konaklarının yenilenmesi adına ciddi bir atılım başlattı. Geçtiğimiz hafta Hamamlı mahalle konağında tadilat çalışmalarının başladığı duyurulmuştu. Burada çalışma sürerken, Tokuş Mahallesinde de mahalle konağının yenilenmesi için düğmeye basıldı.

 

BAŞKAN TABAN YERİNDE İNCELEDİ








Tokuş Mahallesinde bulunan köy konağında çatının sökülerek yenilenmesinden dış cephe sıva tamiratlarına, iç mekanlarda şap atılarak seramik kaplama yapılmasından çay ocağının tezgahına kadar tamamen yenilenesi için çalışmalar başladı. Bu mekanların vatandaşların buluşma noktası olmasını arzu ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger, Eşref Yiğit ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile parti yöneticilerinin katılımıyla çalışmayı yerinde inceledi.

 

BU MEKANLARIN İLİM İRFAN YUVASINA DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ

İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta, Hamamlı Mahallemizdeki mahalle konağının tadilatını incelemiştik. Bugün de Tokuş Mahallemizdeki mahalle konağının tadilatını yerinde inceliyoruz. Bizim tabi ki altyapı ve üstyapı faaliyetlerini tamamlamayla ilgili bir gayretimiz var. Ancak bunun yanı sıra vatandaşın özellikle işleri bittikten sonra buluşma noktaları bu mahalle konakları, bu merkezler. Bir anlamda buraları ilim irfan yuvası olarak da geliştirelim, kitap koyalım, vatandaşımız çayını kahvesini içsin, sohbet etsin, buralar buluşma noktamız olsun istiyoruz. Arkadaşlarımız çalışmalara başladılar. Burada tabanından tavada kadar, çatısına kadar elden geçiriliyor ve inşallah güzel bir şekilde vatandaşlarımız zaman geçireceği güzel bir mekan haline dönüşmüş olacak. Kısa bir süre içerisinde çalışmanın tamamlanmasını hedefliyoruz. Mahallemize hayırlı olsun. Diğer bölgelerdeki eksiklerimizi de bir bir programa alıp tamamlamak istiyoruz. Arka planda da çok daha güzel çalışmaları hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.